ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιατί συμμετείχε ο κ. Καχριμάνης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος;

Εικόνα του άρθρου Γιατί συμμετείχε ο κ. Καχριμάνης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2022, 21:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολλά από τα θέματα που περνούν από την επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου είναι κρίσιμα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει ουκ ολίγες φορές τα θέματα αυτά να παραπέμπονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απάντηση του προέδρου της επιτροπής είναι πάντα αρνητική.

Την ίδια ώρα βέβαια, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης φροντίζει κάπου κάπου να κάνει το δυναμικό του πέρασμα από την επιτροπή περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, με τις τοποθετήσεις του, τη σπουδαιότητα κάποιων θεμάτων. Η τοποθέτησή του γίνεται, το δελτίο Τύπου βγαίνει, το αξίωμα της περιφερειακής αρχής επικρατεί. Στην ολιγομελή επιτροπή περιβάλλοντος, δεν συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Το ίδιο έγινε και σήμερα, με τον κ. Καχριμάνη να παρεμβαίνει στο σημαντικό ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας, όπου έγιναν παρεμβάσεις από τους δημάρχους Αρταίων και Νικ. Σκουφά και από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, αλλά και στο ζήτημα της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας από ένα σχήμα ιδιωτών η νομική μορφή του οποίου δεν είναι ιδιαίτερα σαφής.

Η παρέμβαση του κ. Καχριμάνη στο ζήτημα του φωτοβολταϊκού πάρκου είναι βαθιά προβληματική σε πολιτικό επίπεδο. Κι αυτό επειδή στη συγκεκριμένη επένδυση συμμετέχει ο γιος του, όπως ο ίδιος ο περιφερειάρχης παραδέχτηκε. Αντί ο κ. Καχριμάνης να εξαιρέσει τον εαυτό του από οποιαδήποτε παρέμβαση, μίλησε υπέρ της επένδυσης. Αν και υπήρξε αντίδραση από την περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τίνα Ζέκα, η οποία αναρωτήθηκε για την παρέμβαση του κ. Καχριμάνη, ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης δικαιολόγησε τον περιφερειάρχη.

Ο οποίος περιφερειάρχης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπενθυμίσει επί της ουσίας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι «ενός ανδρός αρχή» -σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο κίνδυνος να μην «περάσει» το θέμα- και, με τον γνωστό του τρόπο, να προκαλέσει μια σύγχυση βάζοντας μπροστά τα περί προστασίας της οικογένειάς του και απαντώντας σε όσους τον «κυνηγούν», όπως πιστεύει.

Η ουσία είναι όμως ότι η παρέμβαση του κ. Καχριμάνη αποτέλεσε ένα πολιτικό και ηθικό ατόπημα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back