Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιατί όχι πράσινο; Η απάντηση του αντιδημάρχου

Εικόνα του άρθρου Γιατί όχι πράσινο; Η απάντηση του αντιδημάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2022, 20:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος πήγε προετοιμασμένος στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Είχε έτοιμη την απάντησή του, την οποία διάβασε στο σώμα, για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, και δη στις οδούς Πυρσινέλλα, Σμύρνης, Ακαδημίας, για τις οποίες η δημοτική αρχή δέχεται κριτική.

Υποστήριξε ότι όλες οι παρεμβάσεις προβλέπονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ότι γίνονται με τους «κανόνες της τέχνης και της επιστήμης», ότι οι τεχνικές μελέτες έγιναν από τις υπηρεσίες σε συνεργασία με εξειδικευμένους σε κυκλοφορικά ζητήματα συνεργάτες και ότι τα έργα σκοπεύουν στη βελτίωση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όσον αφορά την έλλειψη πρασίνου επί των νέων πεζοδρομίων, ο κ. Αρλέτος επικαλέστηκε την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών. «Στα νέα πεζοδρόμια έχουν κατασκευαστεί σημεία συμπίεσης για την εξυπηρέτηση κυκλοφοριακών ζητημάτων, όπως διαβάσεις πεζών, διασταυρώσεις ιδιωτικών/δημόσιων δρόμων και έξοδοι-είσοδοι χώρων στάθμευσης. Καθίσταται αυτονόητο ότι προέχει η ασφάλεια στη χρήση της οδού -που εξασφαλίζεται από την ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, τη διασφάλιση των απαραίτητων ορατοτήτων κλπ» είπε. Για… λόγους ασφάλειας λοιπόν, αποφασίστηκε να μην μπει πράσινο στα νέα πεζοδρόμια.

Ο κ. Αρλέτος συμπλήρωσε και το εξής: «Η πρόβλεψη χώρων πρασίνου και φύτευσης δέντρων, έγινε σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του δήμου, η οποία λαμβάνοντας της επιτόπου συνθήκες αλλά και τα δεδομένα που διαθέτει για τη συντήρηση των εν λόγω χώρων, πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη φύτευση, οι οποίες αποτυπώθηκαν στην τεχνική μελέτη. Εξάλλου σαν Δήμος, έχουμε αναλάβει επανειλημμένα πρωτοβουλίες για την ανάδειξη χώρων πρασίνου (πάρκα, κόμβοι, νησίδες)».

Για τις επιδιορθώσεις που γίνονται στα πεζοδρόμια γύρω από την πλατεία Πάργης, ο κ. Αρλέτος μίλησε για «διόρθωση της όποιας εμπλοκής και σύγχυσης των χρηστών του οδικού δικτύου», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3