ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Γιάννενα Τώρα»: Τα πολλά «γιατί» για το νερό

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα Τώρα»: Τα πολλά «γιατί» για το νερό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2018, 02:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από ερωτήματα για την υδροδότηση των Ιωαννίνων θέτει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, αφού πρώτα συστήνει τον εαυτό της ως «τη μόνη ουσιαστικά ενεργή παράταξη του Δήμου, μακριά από λαϊκισμούς και κινδυνολογίες».

Η παρέμβαση της παράταξης γίνεται με αφορμή τη διήμερη διακοπή της υδροδότησης στην πόλη την περασμένη εβδομάδα, λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε σε μια γεώτρηση η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Τα «Γιάννενα Τώρα» εστιάζουν επί της ουσίας στο ζήτημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Το «πακέτο» των γιατί προς τη δημοτική αρχή είναι πολλά. Από τα πιο απλά όπως «ποια ήταν η συνεισφορά της γεώτρησης (σ.σ. που βρίσκεται εκτός λειτουργίας) στη συνολική ποσότητα νερού», «αν κινδυνεύουν οι υπόλοιπες γεωτρήσεις» και «αν θα υπάρξει πρόβλημα το καλοκαίρι» μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως «αν υπάρχει plan B της ΔΕΥΑΙ σε περίπτωση ολικής ή μερικής κατάρρευσης του υδροφόρου ορίζοντα της Κρύας», «αν επηρεάζει η λυματολάσπη που αφήνεται να ξεραθεί σε ένα χωράφι τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα» και «γιατί δεν έχουν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία οι γεωτρήσεις της Αγίας Μαρίνας οι οποίες έχουν πληρωθεί εκατομμύρια ευρώ».

Στα ερωτήματα περιλαμβάνονται και πιο «ειδικά» ερωτήματα, όπως πόσο πληρώνει η ΔΕΥΑΙ τον εξωτερικό της συνεργάτη για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και γιατί δεν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού. Το τελευταίο ερώτημα αφορά βέβαια «για πόσο θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back