ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για οδό Νιάρχου: «Η απόφαση του ΣτΕ παράγει δεδικασμένο»

Εικόνα του άρθρου Για οδό Νιάρχου: «Η απόφαση του ΣτΕ παράγει δεδικασμένο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2021, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κεφάλαιο της οδού Νιάρχου και της «αντιπαλότητας» με επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων πέριξ της οδού προσπαθεί να κλείσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή της, για την ίδια η υπόθεση έχει κλείσει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου είχαν προσφύγει παρόδιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι διαφωνούν με τον τρόπο κατασκευής του έργου από την Περιφέρεια. Το ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση ακύρωσης εκ μέρους των ιδιοκτητών.

«Η άνω απόφαση παράγει δεδικασμένο, όπως επιβεβαιώνεται και από απαντητικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη (σ.σ. ο οποίος έβαλε την υπόθεση στο αρχείο).

Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν θα επιληφθεί και δεν θα εξετάσει οποιαδήποτε αίτηση υποβάλλεται εκ των υστέρων προς αυτήν» αναφέρεται. Τον τελευταίο καιρό, οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει αιτήσεις θεραπείας κατά αποφάσεων της διοίκησης (διαβάστε εδώ).

«Όποιος εκτιμά ότι θίγονται έννομα συμφέροντά του, έχει δικαίωμα να αποταθεί στα αρμόδια δικαστήρια. Η Περιφέρεια Ηπείρου δηλώνει ότι θα σεβαστεί τη δικαστική απόφαση που θα τον δικαιώνει» επισημαίνεται τέλος.

Το έργο της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back