Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 9-03-2021, 22:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων παρά την οδό Νιάρχου επιμένουν στις νομικές οδούς κατά του τρόπου ανακατασκευής της οδού από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτή τη φορά, κατέθεσαν νέα κατεπείγουσα αίτηση θεραπείας που αφορά τη μη νόμιμη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και κατά συνέπεια τη μη νομιμότητα των αποφάσεων που έχει λάβει. Η απόφαση που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες, αφορά την υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για το υποέργο της μεταφοράς των δικτύων της ΔΕΥΑΙ  στην οδό Νιάρχου.

Με λίγα λόγια, με την αίτηση θεραπείας τους υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ θα έπρεπε να συμμετέχουν 4 γυναίκες κι όχι 3.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν επίσης ότι τον Οκτώβριο κατέθεσαν κατεπείγουσα αίτηση θεραπείας σε ΔΕΥΑΙ και Περιφέρεια, στην οποία έθεταν ζήτημα μη σύννομων αποφάσεων σχετικά με την προγραμματική σύμβαση. Στην αίτηση αυτή, όπως σημειώνουν, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Τέλος, οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες παρά την οδό Νιάρχου σχολιάζουν: «Παρά τους πανηγυρισμούς της Περιφέρειας Ηπείρου για τη θέση στο αρχείο της σχετικής αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη, αυτό δεν συνεπάγεται και το κλείσιμο της υπόθεσης της οδού Νιάρχου. Το αντίθετο μάλιστα. Το ίδιο ισχύει και για την απόφαση του ΣτΕ..».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa