Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για μια «δημιουργική σύμπραξη»…

Εικόνα του άρθρου Για μια «δημιουργική σύμπραξη»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2019, 17:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πιο στενή συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Θεάτρου θέλει να αναπτύξει η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή, έχοντας στο πλευρό τους την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Ελένη Δημοπούλου, που παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αυριανή όπερα κουκλοθεάτρου από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η κ. Ακονίδου έκανε λόγο για την ανάγκη εξέλιξης μιας «δημιουργικής  σύμπραξης μεταξύ των βασικών πυλώνων του πολιτισμού της πόλης μας: του Δημοτικού Περιφερειακού μας Θεάτρου και του Πνευματικού Κέντρου», φέρνοντας ως παραδείγματα το σεμινάριο με την Αλεξάνδρα Καζάζου που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ στους χώρους της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού και την παράσταση «Το κουκλοθέατρο του Μάστρο Πέδρο».

Η κ. Κωτσαντή, από την πλευρά τους, στάθηκε κι αυτή ιδιαίτερα στη συνεργασία των δύο φορέων. Παράλληλα, λόγω και της πρώτης δημόσιας εμφάνισης ως προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ, ευχαρίστησε τον δήμαρχο που της ανέθεσε την προεδρία του Δημοτικού Θεάτρου.

Η κ. Δημοπούλου ανέλαβε να παρουσιάσει την παράσταση «Το κουκλοθέατρο του Μάστρο Πέδρο» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής η οποία ανεβαίνει αύριο στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο. «Με αυτήν την καλλιτεχνική επιλογή συνεργασίας μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή δίνεται η ευκαιρία να εξοικειωθούν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατρόφιλοι με την όπερα, ένα σημαντικό είδος σκηνικής τέχνης, όπου ένα θεατρικό κείμενο αποδίδεται από τους καλλιτέχνες τραγουδιστά, με συνοδεία ορχήστρας» τόνισε.


Για «Το κουκλοθέατρο του Μάστρο Πέδρο» διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back