ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: «Ήταν μια ήττα αλλά…»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Ήταν μια ήττα αλλά…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2020, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ανάγκη να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τις αθλητικές υποδομές της πόλης των Ιωαννίνων (κι όχι μόνο) επεσήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Η παρέμβαση του κ. Ζάψα έγινε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου να αγοράσει τις παλιές αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) κατά τη διαγωνιστική, πλειοδοτική διαδικασία. Το ακίνητο το αγόρασε τελικά γιαννιώτης επιχειρηματίας, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση τριών άλλων επιχειρηματιών για να διευκολυνθεί η Περιφέρεια στο εγχείρημά της με σκοπό τη δημιουργία ενός αθλητικού, προπονητικού κέντρου (διαβάστε εδώ).

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εμπλακεί στην όλη διαδικασία είχε παρθεί με αυξημένη πλειοψηφία, μετά από πρόταση της παράταξης του κ. Ζάψα, η οποία υιοθέτησε σχετική πρόταση που υπήρχε από τη διοίκηση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) με πρόεδρο τον Παντελή Κολόκα.

Καταρχάς ο κ. Ζάψας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έκβαση της όλης υπόθεσης ενώ μίλησε για «ήττα» του Περιφερειακού Συμβουλίου κι όχι μόνο της περιφερειακής αρχής. «Δεν ανταγωνιζόμαστε τους επιχειρηματίες. Η Περιφέρεια, και το Δημόσιο συνολικά, δεν κάνει real estate. Όμως από τη στιγμή που η Περιφέρεια Ηπείρου εξέφρασε δημόσια τη θέση της και την απόφασή της να αποκτήσει το ακίνητο για συγκεκριμένο σκοπό και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, νομίζω ότι έπρεπε να το σεβαστούν περισσότερο…» είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε δε όσους επιχειρηματίες απέσυραν το ενδιαφέρον τους. «Όσοι ενεπλάκησαν και αποχώρησαν, πρόσφεραν καλές υπηρεσίες» πρόσθεσε. Κατά την τοποθέτησή του, έκανε και την επισήμανση ότι η πλειοδοτική διαδικασία «πήρε αιφνιδιαστική παράταση κατά 7 ημέρες. Κι έτσι μπήκαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι». Επανέλαβε τέλος ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελούσε μια καλή ευκαιρία για τον αθλητισμό της πόλης.

Τι γίνεται από δω και πέρα; Ο κ. Ζάψας ανέφερε ότι τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν στη διάθεσή τους ακίνητη περιουσία, όπως για παράδειγμα στο Βοϊδολίβαδο Σταυρακίου, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και για αθλητικές υποδομές βάσει ενός σχεδιασμού όμως. Η εκτίμησή του είναι ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν.

Έφερε δε δύο παραδείγματα: την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Σκιάθο μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης και ο δήμαρχος Φαιστού για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, με προϋπολογισμό 2,9 εκατ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back