Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αθλητισμός με συνέργειες

Εικόνα του άρθρου Αθλητισμός με συνέργειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2019, 01:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με αθλητικούς χώρους προσβάσιμος σε όλους και όχι «φαραωνικά» έργα επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας στην εκδήλωση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητισμός» που πραγματοποίησε η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» χτες το απόγευμα στη συνεδριακή αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, στη στοά Σάρκα.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ενώ το παρών έδωσαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ολυμπιονίκης.  Παρόντες και οι τρεις βουλευτές Μερόπη Τζούφη, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, μέλη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, η παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης και εκπρόσωποι φορέων του αθλητισμού.

Ο κ. Ζάψας, στον χαιρετισμό του, ανέφερε επίσης ότι απαιτούνται συνέργειες με τους Δήμους, τη Γενική Γραμματεία, την Εκπαίδευση, τα αθλητικά σωματεία και τους φορείς του αθλητισμού, αλλά και «επιτελικές δομές στην αυτοδιοίκηση που θα ασχολούνται με τον αθλητισμό συνολικά και δεν θα μοιράζουν χρηματοδοτήσεις χωρίς κριτήρια, χωρίς μετρήσιμα αποτελέσματα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Συναδινός, από την πλευρά του, έκανε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το 2015 και μετά. Αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως είπε, μόνο ένας Δήμος στην Ήπειρο συμμετέχει στο πρόγραμμα, ο οποίος έχει προχωρήσει στην πρόσληψη δύο γυμναστών σε σύνολο 1483 σε όλη τη χώρα. Ο κ. Συναδινός μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τη δουλειά που έχει γίνει από την επιτροπή διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ενώ ανακοίνωσε την έγκριση της μελέτης για τον φωτισμό στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, που θα υλοποιηθεί, όπως είπε, μέχρι το τέλος του 2019.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε τρεις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, που θα γίνουν τους επόμενους μήνες στα Γιάννενα, ξεκινώντας από το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου τον Μάιο, ενώ ακολουθούν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Τις θέσεις της παράταξης που έχουν σαν γενικό πρόταγμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, εξέφρασε ο επικεφαλής του Τομέα Αθλητισμού Σπ. Ντάνης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Τομέα Αθλητισμού Π. Παλάσχας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back