Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παλιές αποθήκες: Εκτός «μάχης» η Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Παλιές αποθήκες: Εκτός «μάχης» η Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2020, 17:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εγχείρημα της Περιφέρειας Ηπείρου να αγοράσει τις παλιές αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων για τη δημιουργία ενός αθλητικού, προπονητικού κέντρου έληξε άδοξα.

Κι αυτό επειδή στη δημοπρασία του ακινήτου της υπό εκκαθάρισης εταιρίας «ΑΤΕ Leasing A.E.» πλειοδότησε άλλος. 

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει γνωστό ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλους, οι οποίοι όμως το απέσυραν για «να διευκολύνουν την Περιφέρεια στην απόκτηση του ακινήτου»… 

Τους τρεις αυτούς επιχειρηματίες των Ιωαννίνων τους ευχαριστεί (χωρίς να τους κατονομάζει) η περιφερειακή αρχή Ηπείρου, η οποία παράλληλα «εύχεται στον νέο ιδιοκτήτη –εφόσον η πλειοδοσία ευοδωθεί- να το αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάδειξης της περιοχής».

Ο πλειοδότης φέρεται να είναι κι αυτός Γιαννιώτης. Ανεξαρτήτως καταγωγής, είναι προφανές ότι δεν υπήρξε και ιδιαίτερα μεγάλος ανταγωνισμός μετά την απόσυρση τριών επιχειρηματιών για χάρη της Περιφέρειας Ηπείρου… 

Η τιμή εκκίνησης για τις αποθήκες των 4000 τ.μ., σε οικόπεδο 9,3 στρεμμάτων, ήταν 414.000 ευρώ. Το περιφερειακό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, μετά από πρόταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Με την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου, είχαν διαφωνήσει οι παρατάξεις «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιώργου Πρέντζα.

Μετά τις εξελίξεις, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε ότι «ήταν κάτι χρήσιμο για την περιοχή. Εμείς φθάσαμε στη διαδικασία πλειοδοσίας μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν το πήραμε. Θα αναζητήσουμε πλέον άλλες λύσεις για τους ανθρώπους που θέλουν να γυμνάζονται».

Όπως και να’ χει, και πάλι η συζήτηση καταλήγει στο εξής ζήτημα: Στην απουσία σχεδιασμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για τις αθλητικές υποδομές στην πόλη, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει «εγκλωβιστεί» στην χωρίς συνέχεια υπόθεση του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας από το Ελληνικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back