Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι παλιές αποθήκες και μια πρόταση αγοράς

Εικόνα του άρθρου Οι παλιές αποθήκες και μια πρόταση αγοράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2020, 22:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αγορά ενός ακόμη ακινήτου (ή πιο συγκεκριμένα η προσπάθεια αγοράς) από την Περιφέρεια Ηπείρου θα «συζητηθεί» -διά περιφοράς- σε αυριανή κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το θέμα στο συμβούλιο δεν το φέρνει, ωστόσο, η περιφερειακή αρχή του Αλέκου Καχριμάνη αλλά η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα.

Το επίμαχο ακίνητο είναι ένα οικόπεδο 9,3 στρεμμάτων με κτίριο αποθήκης περίπου 4.000 τ.μ. που βρίσκεται στο Κάτω Νεοχωρόπουλο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για τις παλιές αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας που ανήκουν στην υπό εκκαθάριση «ΑΤΕ leasing A.E.». Για το ακίνητο αυτό λοιπόν υπάρχει πρόσκληση υποβολής προσφοράς από τον ειδικό εκκαθαριστή, με την προθεσμία για την κατάθεση εγγυητικής επιστολής να λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 414.000 ευρώ.

Ο κ. Ζάψας, λοιπόν, έχει καταθέσει την πρόταση αγοράς του ακινήτου, με το σκεπτικό να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος αθλητισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παλιές αποθήκες της ΑΤΕ έχουν προταθεί για αθλητική υποδομή. 

Η νυν διοίκηση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) είχε καταθέσει την πρόταση και ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας είχε αναφέρει τότε ότι το κτίριο είναι σε κατάσταση που επιτρέπει την ανακατασκευή του, όπως και ότι μπορεί να μετατραπεί «σε ένα εξαιρετικό προπονητήριο».

Οι τοποθετήσεις βέβαια αυτές γίνονταν σε μια περίοδο που η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών είχαν ανοίξει συζητήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την παραχώρηση στα Γιάννενα του κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας (αφού είχε προηγηθεί το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ) του Ελληνικού. Συζητήσεις που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά… και που έχουν «δεσμεύσει» την πόλη για πάνω από έναν χρόνο σε οποιονδήποτε σχεδιασμό για τις αθλητικές υποδομές.

Με τα δεδομένα αυτά, η αυριανή απόφαση για την υποβολή προσφοράς αγοράς του ακινήτου στο Κάτω Νεοχωρόπουλο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back