Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«FORM.AT.» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «FORM.AT.» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2018, 15:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο έργο της ομάδας χορού A priori με τίτλο «FORM.AT.» θα  παρουσιαστεί στο Καμπέρειο Θέατρο στις 14 και 15 Οκτωβρίου, σε συμπαραγωγή της ομάδας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα ντουέτο για δύο ερμηνευτές, την Ελεονώρα Ηλία και τη Μαρία Παπαδοπούλου, που βουτάει στον πλούτο της παράδοσης και εμπνέεται από το λαϊκό θρύλο του «Γεφυριού της Άρτας», κρυφοκοιτάζοντας παράλληλα το θέατρο του παραλόγου και τον «Ρινόκερο» του Ε. Ιονέσκο. «Το FORM.AT συνυφαίνει ετερόκλιτες κινητικές αναφορές φτιάχνοντας ένα προσωπικό λεξιλόγιο με επιρροές που ενσωματώνουν το ηπειρώτικο βήμα των παραδοσιακών χορών και τις πολεμικές τέχνες, μέχρι τις ποιότητες και δυναμικές της προσωπικής κίνησης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συντελεστές είναι:
Ιδέα, Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία / A priori dance co.
Συν-δημιουργία, Ερμηνεία: Mαρία Παπαδοπούλου, Ελεονώρα Ηλία
Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου
Μουσική σύνθεση: Aλέξανδρος Κτιστάκης
Κοστούμια, Ενδυματολογία: Kωνσταντίνα Μαρδίκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός χορογράφου: Ευαγγελία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου / Αλέκος Μπουρελιάς
Trailer: Under The Carpet
Προβολή, Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: Delta-Pi.

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο -φοιτητών, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ). Πληροφορίες-κρατήσεις: 2651025670 (πρωινές ώρες) και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα).

Η ομάδα χορού A PRIORI, δημιουργήθηκε το 2014 από την Ελεονώρα Ηλία στην πόλη των Ιωαννίνων με βασικό αίτημα τη δημιουργία παραστάσεων χορού στην περιφέρεια και την εξωστρέφεια αυτών προς τα μεγάλα κέντρα.
To FORM.AT που έκανε την αθηναϊκή του πρεμιέρα στο BIOS τον Ιούνιο ’18 πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back