ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβαλικός ο Σεπτέμβριος στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Φεστιβαλικός ο Σεπτέμβριος στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2022, 14:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβαλικός είναι ο Σεπτέμβριος στα Γιάννενα.

Επτά είναι τα φεστιβάλ (με μια ευρεία έννοια του όρου «φεστιβάλ»), με το Πνευματικό Κέντρο να έχει την «κυριότητα» σε ένα από αυτά: το Castle Rock Festival που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, μέχρι και αύριο 7 Σεπτεμβρίου. Σε άλλα από αυτά τα φεστιβάλ, διοργανωτές είναι ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και σε άλλα άλλοι φορείς, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου. Και φυσικά, υπάρχει, όπως κάθε Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος και η Περιφέρεια διοργανώνουν φεστιβάλ χορωδιών (με 20 χορωδίες του νομού) στην κεντρική πλατεία.

Από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, η ομάδα πολιτών «Υποβρύχιο» διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος στο αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο αρχοντικό Ισμήνης Τζαβέλλα και στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (διαβάστε εδώ).

Από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου θα γίνουν ένα φεστιβάλ γαστρονομικού κινηματογράφου στο αρχοντικό Πυρσινέλλα με διοργανωτές τη Λέσχη Γαστρονομίας «Αλέξανδρος Γιώτης» και το Πνευματικό Κέντρο.

Από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου είναι η σειρά ενός φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα γίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ από τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Από 24 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, επιστρέφει το πιο σταθερό φεστιβάλ της πόλης, η Photometria. Το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας θα φιλοξενήσει πάνω από 50 καλλιτέχνες σε 13 εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένου και του καινούργιου χώρου, του Photometria Photography Center.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα γίνει από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια, με το μουσικό παρών της Φ. Βελεσιώτου και Ν. Μποφίλιου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back