Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 28-08-2018, 12:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έπεσε η αυλαία για το 8ο φεστιβάλ θερινού σινεμά στη Γέφυρα Πλάκας το περασμένο Σάββατο. Η βραδιά ήταν μαγευτική, υπό το φως του φεγγαριού στον Άραχθο, σε ένα έτσι και αλλιώς επιβλητικό σημείο.

Η συγκυρία δημιούργησε μια μαγευτική βραδιά, μιας και κατά τη διάρκεια των προβολών το φεγγάρι φώτισε τον Άραχθο και έδωσε άλλο τόνο στη βραδιά. Το σημείο ούτως ή άλλως επιβλητικό, με την κινηματογραφική οθόνη να στήνεται στη βάση του νέου βάθρου του Γεφυριού και τον κόσμο να έχει θέαση τόσο των ταινιών όσο και του τοπίου.

Το φεστιβάλ, στην τελευταία του στάση, αναμείχθηκε με το «Μπουλούκι», το εργαστήρι πέτρινης δόμησης που διοργανώνεται στην Πλάκα.

Μετά τις ταινίες, έγινε νυχτερινή κατάβαση ράφτινγκ στον Άραχθο. Ο τελευταίος σταθμός του φεστιβάλ ήταν ενταγμένος στις παράλληλες δράσεις του εργαστηρίου πέτρινης δόμησης με συμμετέχοντες και διοργανωτές να ανανεώνουμε το ραντεβού μας για δράσεις μπροστά και στο αναστηλωμένο γεφύρι. Το φεστιβάλ θερινού σινεμά είχε διοργανώσει και πάλι προβολές στη Γέφυρα Πλάκας λίγο πριν το γεφύρι καταρρεύσει.

«Ευχή και υπόσχεση το 10ο και επετειακό Φεστιβάλ θερινού σινεμά να περάσει και πάλι από το όρθιο πια γεφύρι που είναι σύμβολο για όλη την περιοχή των Τζουμέρκων» σημειώνουν οι διοργανωτές, ο Σύλλογος Προσηλιωτών και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Εγνατία πίσω