ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βωβούσας: Αφιέρωμα στην Colette Piault

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Βωβούσας: Αφιέρωμα στην Colette Piault
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 20:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από 13 έως 20 Ιουλίου, η Βωβούσα θα φιλοξενεί για άλλη μια χρονιά το ορεινό της φεστιβάλ. Στη φετινή διοργάνωση, ένα από τα επίσημα προσκεκλημένα πρόσωπα είναι η εθνολόγος και σκηνοθέτης Colette Piault η οποία κατά τη δεκαετία 1975-1985 κινηματογράφησε και μελέτησε τη ζωή στα Άνω Ραβένια. 

Η δημιουργός θα βρίσκεται στη Βωβούσα την Κυριακή 14 Ιουλίου και θα συμμετάσχει σε συζήτηση. Την ίδια μέρα θα προβληθούν δύο από τις συνολικά επτά ταινίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι προβολές θα γίνουν σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Στις 14 Ιουλίου, θα προβληθούν οι ταινίες «Η οικογένειά μου και εγώ» (1986) και «Κόκκινη κλωστή δεμένη» (1982).

Η Colette Piault είναι διδάκτορας κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Εργάστηκε στη Δυτική Αφρική, στη Γαλλία (Pas de Calais) και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο. Το 2002 εξελέγη επίτιμο μέλος της Nordic Anthropological Film Association (NAFA). Δίδαξε τον ανθρωπολογικό κινηματογράφο, ως εντεταλμένη διδασκαλίας, στο τμήμα της εθνολογίας στο πανεπιστήμιο Nanterre-Paris X (1995-1998) και δημοσίευσε πολυάριθμα άρθρα γύρω από τον ανθρωπολογικό κινηματογράφο. Γύρισε στην Αφρική, στη Γαλλία, στην Κύπρο, αλλά κυρίως στην Ελλάδα (δέκα ταινίες που ολοκληρώθηκαν.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back