ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βωβούσας σε δύο μήνες

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Βωβούσας σε δύο μήνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2019, 02:20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας ετοιμάζεται να επιστρέψει στα… ορεινά πολιτιστικά δρώμενα τον Ιούλιο, και συγκεκριμένα από 13 έως 20 Ιουλίου.

H φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Ιουλίου με τη συναυλία του Χρήστου Τζιτζιμίκα. Στο συναυλιακό μέρος του φεστιβάλ, θα συμμετέχουν κι άλλοι δημιουργοί της εγχώριας και ξένης μουσικής, όπως Hairetis-Harper, Melentini, Θοδωρής Ζιάρκας, Γιάννης Σαξώνης κ.ά.

Από τους φετινούς καλεσμένους του φεστιβάλ ξεχωρίζουν η γαλλίδα ανθρωπολόγος-σκηνοθέτης Colette Piault και ο μουσικός παραγωγός, συλλέκτης και ερευνητής Κρίστοφερ Κινγκ. Ο Κινγκ θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο για την ηπειρώτικη μουσική, ενώ ενδιάμεσα θα «γυρίζει» δίσκους 78 στροφών από την πολύτιμη συλλογή του των αρχών του 20ού αιώνα.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείψουν φέτος και εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς: ντοκιμαντέρ με τον Βασίλη Λουλέ, βοτανολογία με την Κωνσταντίνα Λίτσα, ντιζάιν με τους 3dots, χαρακτική με τους IRAK, δημιουργική γραφή με τη Βιβιάννα Μηλιαρέση, ξύλινη δόμηση με την ομάδα Boulouki, ζωγραφική με την Ελένη Νταλαμπέκη, κουκλοθέατρο με τη «Μαρμίτα».

Στην «ατζέντα» του φεστιβάλ… και ο Αώος φυσικά. Θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας του Nick St.Oegger και του Γιώργου Δέτση, αφιερωμένη στο ποτάμι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά ακόμη: από κατάβαση της κοιλάδας του Αώου, πεζοπορικές διαδρομές και παρατήρηση πουλιών μέχρι ημερίδα για τη δημιουργία διακρατικού πάρκου Αώου/Vjosa και μια παράσταση κουκλοθεάτρου με θέμα το νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ Βωβούσας εδώ.


* Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Δέτση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back