πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρώπη-FTI: Ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator κατάθεσε αίτηση πτώχευσης

Εικόνα του άρθρου Ευρώπη-FTI: Ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator κατάθεσε αίτηση πτώχευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2024, 19:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση πτώχευσης κατέθσε στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης FTI Group, σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, καθώς οι κρατήσεις συνέχισαν να μειώνονται ακόμη και μετά την πρόσφατη πρόταση εξαγοράς ύψους ενός ευρώ.

Εκτός από τη βύθιση των παραγγελιών, πολλοί προμηθευτές επέμεναν σε προκαταβολές, τις οποίες η FTI δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επλήγησαν, αλλά ότι θα παράσχει προξενική υποστήριξη, αν χρειαστεί, για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας χαρακτήρισε την πτώχευση «τραγική», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετη βοήθεια.

Η FTI απασχολεί 11.000 άτομα παγκοσμίως και προσφέρει εκδρομές σε περισσότερους από 40 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων μέσω των 10.000 συνεργαζόμενων πρακτορείων της στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα

Σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI. 

Ήδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννης Χατζής, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω γερμανικού πρακτορείου, συνεργασία με την FTI έχουν περί τα 1.000 ξενοδοχεία. Από αυτά κόσμο έχουν αυτή τη στιγμή τα 250-300, κυρίως στη Ρόδο και την Κρήτη και σε μικρότερο βαθμό στην Κέρκυρα, την Κω, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Συνολικά περίπου 7.500 άτομα.

Για τους πελάτες έχει δημιουργηθεί ένας δικτυακός τόπος υποστήριξης με Συχνές Ερωτήσεις στη διεύθυνση https://www.fti-group.com/en/insolvency και ένας αριθμός εξυπηρέτησης χωρίς χρέωση +49 (0)89 710 45 14 98.

Με πληροφορίες από Reuters, AΠΕ, Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3