ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έτος Κρυστάλλη συνεχίζεται στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το έτος Κρυστάλλη συνεχίζεται στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 17:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις εκδηλώσεις για να τιμήσει τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη που καταγόταν από το Συρράκο συνεχίζει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο.

Φέτος, με αφορμή το «έτος Κρυστάλλη», τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, έχουν γίνει ήδη εκδηλώσεις σε Συρράκο, Πρέβεζα και Αθήνα και τώρα, σειρά παίρνουν τα Γιάννενα. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τη Συρρακιώτισσα, πρώην σύμβουλο φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων Βούλα Σκαμνέλου με θέμα «Κρυστάλλινα περάσματα και διέξοδοι στον Κώστα Κρυστάλλη: Αγώνες για να μη μας ‘φάει ο κάμπος’», ενώ στη συνέχεια η εκπαιδευτικός Αμαλία Σούλτη θα απαγγείλει ποιήματα και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Μπισέλας θα διαβάσει αποσπάσματα από το πεζό έργο του ποιητή.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «…δι’ αυτόν τον προορισμόν…», από την Ομάδα Τέχνης «βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη προσέγγιση της ζωής και του έργου του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. «Μέσα από τα ποιήματά του, τα οποία ακούγονται και σε απαγγελία και μελοποιημένα, καθώς επίσης και από την πρόζα του θεατρικού κειμένου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει ποια ήταν η σύντομη ζωή του ποιητή και ποιο ήταν το έργο του», τόνισε ο κ. Σεντελές. Ο δε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων Ιπποκράτης Αλέξης χαρακτήρισε «σπουδαία την εκδήλωση για το σταυραετό της λογοτεχνίας»,

Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Δήμητρα Εξάρχου-Τσουμελέκα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back