ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εθελοντές Σαμαρείτες: Ένα ιατρικό περιστατικό στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Εθελοντές Σαμαρείτες: Ένα ιατρικό περιστατικό στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2023, 15:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 3 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Τρωάδες» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης, υπήρξε ένα έκτακτο ιατρικό περιστατικό.

Τις λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού καταγράφει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, η παρέμβαση του οποίου ήταν κρίσιμη. Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές είχαν την υποχρέωση να φροντίσουν για την παρουσία ασθενοφόρου στον χώρο. Μια υποχρέωση που προφανώς δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το περιστατικό έγινε ως εξής:

Μια ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια της παράστασης υπέστη ανακοπή και οι εθελοντές του ΕΕΣ, μαζί με παρευρισκόμενο ιατρό που βρισκόταν τυχαία στην παράσταση και διέγνωσε άμεσα την κατάσταση, ξεκίνησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AMD) και τον εξοπλισμό που έφεραν μαζί τους.

Η γυναίκα επανήλθε και, καθώς ήταν κρίσιμη η κατάσταση της έγινε χρήση του AED, ώστε να πραγματοποιείται ανάλυση του καρδιακού ρυθμού και την άμεση απινίδωση σε πιθανή δεύτερης ανακοπής, μέχρι να έλθει το ΕΚΑΒ και να αναλάβουν το περιστατικό. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρείχαν επίσης βοήθεια στους διασώστες του ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο ασθενοφόρο.

«Κατά τη διάρκεια του περιστατικού η παράσταση διακόπηκε και το κοινό παρακολουθούσε τις ενέργειες του γιατρού και των εθελοντών οι όποιοι αντιμετώπισαν το συμβάν σε ένα κατάμεστο αρχαίο θέατρο με απόλυτη ψυχραιμία και  μεθοδικότητα» αναφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Μπράβο στον Ερυθρό Σταυρό και στον ιδιώτη γιατρό για την έγκαιρη επέμβαση τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back