Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση για τις ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σούλι

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση για τις ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σούλι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2021, 19:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τα αιολικά πάρκα στη Λάκκα Σούλι.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από τους πολίτες και το έργο αναμένεται να «επιφέρει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενώ την ίδια στιγμή θα επηρεάσει αρνητικά και τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες που ασκούνται, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό, στην κτηνοτροφία και στην αγροτική παραγωγή».

Ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι η αδειοδότηση για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) θα έπρεπε να γίνεται «κατά προτεραιότητα σε περιοχές με εγγύτητα στο οδικό δίκτυο, οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν τοπία υψηλής αισθητικής, πολιτιστικής, ιστορικής, οικολογικής ή άλλης αξίας και δεν θα απειλούν την τοπική οικονομία, έχοντας τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών».

Ο βουλευτής Πρέβεζας καλεί τον κ. Σκρέκα να απαντήσει «αν προτίθενται να λάβει υπόψη τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή της ανατολικής οροσειράς της Μικρής Λάκκας Σουλίου και στα δυτικά Θεσπρωτικά Όρη» και αν έχει λάβει υπόψη του «σε στρατηγικό επίπεδο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και τις επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα των περιοχών αυτών». Τέλος, «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε, σε μια ενδεχόμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, να εξασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη και τις σωρευτικές επιπτώσεις από άλλα έργα ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back