ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: «Ιδιωτικοποίηση-οδηγός στους σταθμούς μεταφόρτωσης»

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι ΟΤΑ: «Ιδιωτικοποίηση-οδηγός στους σταθμούς μεταφόρτωσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2023, 16:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι σύλλογοι εργαζόμενων στους ΟΤΑ των τεσσάρων νομών της Ηπείρου, καταγγέλλουν την εκχώρηση λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων σε ιδιώτη για 1+1 χρόνο και αναφέρουν ότι η συνεδρίαση για την ιδιωτικοποίηση «έγινε με fast-track διαδικασίες και με τηλεδιάσκεψη, αποκλείοντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων που διαμαρτύρονται τόσο καιρό».

Αναφέρουν επίσης ότι η πλειοψηφία στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης  «αφού παρουσίασε το άσπρο-μαύρο τελικά έλυσε τα χέρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει ο λαός».

Τονίζει ακόμα ότι με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας του ΦΟΔΣΑ, «είναι όλα υπηρεσίες που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό να δουλέψει και περιμένουν έναν ‘εργολάβο-σωτήρα’ να τα εκμεταλλευτεί» και δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας.

«Αντί να ενισχυθούν με προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες που είναι ρημαγμένες από την κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν πιστά και όλες οι δημοτικές αρχές της Ηπείρου, επέλεξαν να ξεπουλήσουν τους ΣΜΑ που ο λαός έχει πληρώσει διπλά και τρίδιπλα» αναφέρει.

Επισείουν δε τον κίνδυνο, αν με το ίδιο σκεπτικό της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ  «προχωρήσει η εκχώρηση σε ιδιώτες και άλλων ανταποδοτικών υπηρεσιών- όπου δεν το έχουν κάνει ακόμα - (καθαριότητα, πράσινο - Νερό- βιολογικός κ.ά)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back