ΗΠΕΙΡΟΣ

Εργαζόμενοι κατά διοίκησης στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι κατά διοίκησης στο νοσοκομείο Πρέβεζας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2020, 14:27
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Πρέβεζας καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για «καρατομήσεις» προϊσταμένων, της τομεάρχη και νσηλευτριών του νοσοκομείου.

Είναι η δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες, ανακοίνωση για παρόμοιο θέμα, μετά από αυτή για το νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Στην Πρέβεζα, ο σύλλογος αναφέρει ότι η διοίκηση στις 7 Μαΐου «εκτέλεσε στοχευμένα, συμβόλαιο πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης, της προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Πρέβεζας και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας , ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέρφου και μιας τομεάρχη , που αποτελεί την παλαιότερη σε χρόνια υπηρεσίας νοσηλεύτρια του νοσοκομείου».

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αλλαγές έρχονται αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας και των «χειροκροτημάτων» για τους υγειονομικούς.

Το σωματείο αναφέρει ότι η νέα διοίκηση του νοσοκομείου είχε επιδείξει «φανερή εχθρότητα της στην ιστορία και τη δράση του σωματείου» και προσπάθησε «να επιβληθεί με πυγμή για να καταστείλει τις αντιδράσεις του σωματείου στην συλλειτουργία κλινικών του Γ.Ν. Πρέβεζας και του Γ.Ν. Λευκάδας με εντέλλεσθαι διαρκείας από την 6η ΥΠΕ για μετακινήσεις σε γιατρούς του νοσοκομείου».

Επίσης, καταγγέλλει «την προσχώρηση και ενεργή συμμετοχή της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας στα ‘βρώμικα’ σχέδια της διοίκησης του νοσοκομείου. Εκφράζουμε την αηδία και την οργή μας, για το ότι εν μέσω της πανδημίας, όταν το νοσηλευτικό προσωπικό πολεμούσε χωρίς όπλα, η διευθύντρια ύφαινε με τον διοικητή άτυπες ακροάσεις αξιολόγησης των προϊσταμένων για να προετοιμάσουν το άλλοθι των καρατομήσεων. Είναι η ίδια διευθύντρια που πάλεψε με κάθε τρόπο να επιβάλλει την τιμωρητική- εκβιαστική αξιολόγηση Γεροβασίλη τον περασμένο Οκτώβριο κόντρα στην βούληση κατά 85% αποχής των συναδέλφων».

Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του σε 3ωρη στάση εργασίας 12-3μμ, την Τρίτη 12/05 παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών και συγκέντρωση-γενική συνέλευση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back