Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΔΕΔΥ κατά διοικητή «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ κατά διοικητή «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2020, 18:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Σπύρο Δερδεμέζη, γιατί, όπως τονίζει «με σειρά αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων του, στις 30/4/2020 καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε, αναιτιολόγητα, στελέχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα τοποθέτησε στη θέση τους άλλους, που υπολείπονται των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και οι ειδικότερες ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό».

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι στις αποφάσεις του επισυνάπτει εισήγηση ιδιώτη δικηγόρου και όχι της νομικής συμβούλου του νοσοκομείου και διατυπώνει το ερώτημα «πώς θα πληρωθεί» ο δικηγόρος.

Επίσης, αναφέρει ότι η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας υποβιβάζεται σε τομεάρχη και «ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και η οποία έχει λάβει την προβλεπόμενη ειδική άδεια, την οποία θέσπισε η πολιτεία για να προστατέψει τους εργαζόμενους».

Συνεχίζοντας, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι τοποθετεί διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας υπάλληλο, «η οποία δεν έχει διατελέσει ούτε καν τομεάρχης μέχρι σήμερα και με μόλις έξι χρόνια καθήκοντα προϊσταμένης και τομεάρχη, υπάλληλο με μόλις έξι χρόνια καθήκοντα προϊσταμένου».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «όλα τα παραπάνω παραβιάζουν τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα περί αναπλήρωσης».

Παραθέτει μια σειρά ακόμα νομικά χωρία και διατάξεις και καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, από τα αρμόδια όργανα (Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής). Μέχρι τη λειτουργία των ανώτερων οργάνων (τα οποία δε λειτουργούν εδώ και χρόνια) και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι αναξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων».

Ζητάει τέλος να ανακληθούν οι αποφάσεις στις οποίες αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back