Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 1-04-2020, 14:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η χτεσινή μέρα ήταν αρκετά ανησυχητική, με τον εντοπισμό 5 νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν υπάρχει κάτι σημαντικά νεότερο. Τα κρούσματα παραμένουν 12 στο σύνολό τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση ότι από τα 7 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο νοσοκομείο Άρτας, τα τρία αφορούν κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Άρα, η Άρτα μετράει 4 κρούσματα και η Πρέβεζα 5 κρούσματα. Τα Γιάννενα παραμένουν στα 3. Και η Θεσπρωτία 0.

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό στα νοσοκομεία, έχει ως εξής, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση. 

-Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το δεύτερο είναι το περιστατικό που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Κέρκυρας και το τρίτο είναι το θετικό κρούσμα που διαπιστώθηκε και διακομίσθηκε χθες από το νοσοκομείο Χατζηκώστα και είναι κάτοικος Πρέβεζας. Όλοι είναι σε σταθερή κατάσταση.

-Επίσης στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται τρία επιπλέον ύποπτα περιστατικά, για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.

-Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα. 

-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 

-Το περιστατικό από την Πρέβεζα  που διαγνώστηκε χθες ως θετικό διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφού τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.

-Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές .

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 

-Από τα  έξι επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα τρία διαμένουν στην Άρτα και τα υπόλοιπα τρία στη γεωγραφική ακτίνα του νομού Πρέβεζας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από τη ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

-Σήμερα στάλθηκαν εννέα νέα δείγματα για εξέταση.

-Επί του συνόλου των 145 δειγμάτων, τα οποία έχουν ληφθεί έως σήμερα, επτά έχουν διαπιστωθεί ως θετικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα του σχετικού δείγματος.

-Αναμένονται τα αποτελέσματα από δύο πιθανά περιστατικά.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχουν διαπιστωθεί έως σήμερα πέντε θετικά περιστατικά. Τα δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τα άλλα τρία, τα οποία διαγνώσθηκαν ως θετικά από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας,  έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το νοσοκομείο. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους.

-Παράλληλα έχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών των θετικών κρουσμάτων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Όλες οι διαπιστωμένες έως τώρα επαφές έχουν λάβει οδηγίες, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

-Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν χθες, το ένα διαπιστώθηκε αρνητικό και για το άλλο αναμένονται αποτελέσματα.

-Κατά τη σημερινή ημέρα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου νέου δείγματος.  

-Δεν έχει διαπιστωθεί θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back