ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή στη «συλλογική προσπάθεια»

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή στη «συλλογική προσπάθεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2021, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ατάκα του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, άλλαξε εν μέρει και πάλι την… κατεύθυνση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά.

Ο κ. Καχριμάνης είπε σε δηλώσεις του ότι το τμήμα «ήταν και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, δεν άλλαξε ποτέ αυτό», μεταξύ άλλων.

Η ατάκα μοιάζει φυσιολογική μετά από έναν ακόμα άκαρπο χρόνο, στον οποίο όμως η Περιφέρεια Ηπείρου «μπήκε μπροστά» αναλαμβάνοντας το έργο, χωρίς όμως να βρει ουσιαστική ανταπόκριση από φορείς στους οποίους απευθύνθηκε.

Απλά, αυτή τη φορά ο κ. Καχριμάνης χρησιμοποίησε πιο ήπιους όρους, λέγοντας πως «ό,τι θα γίνει, θα γίνει μετά από συνεννοήσεις   με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αρμόδιο Υπουργείο  Υποδομών».

Έριξε για άλλη μια φορά την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, καταλογίζοντας «πέντε χρόνια στασιμότητας» απαντώντας σε ερώτηση του Τύπου Ιωαννίνων, αν αυτή η δήλωσή του «απέρχεται» τις ευθύνες που ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου, είπε: «Εμείς παίρνουμε την ευθύνη μέσω προγραμματικών δεσμεύσεων» και πως η Περιφέρεια «βοηθάει να ωριμάσουν οι μελέτες».

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι μελέτες δεν είναι έτοιμες, παρότι από τον περασμένο Ιανουάριο κιόλας, η Περιφέρεια Ηπείρου ασχολείται με τη «μελετητική ωρίμανση» του έργου.

Ακόμα, ο κ. Καχριμάνης είπε –με αφορμή την παρέμβαση των ξενοδόχων με μελέτη για την κίνηση στο δρόμο- ότι ναι μεν τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν, αλλά οι συντελεστές κυκλοφοριακής φόρτισης «δεν πιάνονται», καθότι είναι πολύ ψηλοί, όπως τέθηκαν την τελευταία πενταετία.

Σε σχέση με αυτά που έλεγε ο κ. Καχριμάνης πριν από δύο μήνες για το μέγεθος του δρόμου, υπάρχει η…επιστροφή στον δίιχνο ή τρίιχνο δρόμο. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι  «από ό,τι  μαθαίνουμε δεν θα μπει πουθενά σε χρηματοδότηση από την ΕΕ τετράιχνος δρόμος». Τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Καχριμάνης έλεγε ότι πρέπει να γίνει νέα μελέτη κόστους-οφέλους που να επιβεβαιώνει τον κυκλοφοριακό φόρτο «και να ανοίγει τον δρόμο για τετράιχνο» δρόμο…

Τέλος είπε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών « όλες τις μελέτες που αφορούν τα διευρωπαϊκά δίκτυα». Στο μεταξύ, ο κ. Καχριμάνης έχει ζητήσει από τον Ιούλιο συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών. Αυτή τη συνάντηση, ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, για την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα η ίδια επικαλείται από τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Γ. Καραγιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back