Επίσκεψη στις μονάδες Ιωαννίνων, Πωγωνιανής, Κόνιτσας

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη στις μονάδες Ιωαννίνων, Πωγωνιανής, Κόνιτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2021, 23:13

To Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η) επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες (28 Ιουλίου), ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης.

Συναντήθηκε με την πρόεδρο του φορέα Μαρία Τσολάκη, η οποία τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις μαζί με τον διευθυντή κ. Πραμαντιώτη, την προϊστάμενη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Νάκη, τους γιατρούς κ.κ. Κωτσαντή και Ευταξία και την κοινωνική λειτουργό κα Κίτσιου.

Ακόμα, επισκέφθηκε τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πωγωνιανής, η οποία φιλοξενεί πλέον μικρά παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, μετά από δύο χρόνια που βρισκόταν σε αναστολή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η δομή θα λειτουργεί ως προθάλαμος προετοιμασίας και φροντίδας των ανηλίκων, έως ότου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας των παιδιών». Η κα Τσολάκη τόνισε ότι «η προώθηση των παιδιών σε αναδοχή είναι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης και ήδη προχωράει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς».

Ακόμα, ο κ. Σταμάτης ξεναγήθηκε στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας. Εκεί, επισκέφτηκε τα νέα ανακαινισμένα δίκλινα διαμερίσματα όπου σκοπός είναι να φιλοξενήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κος Σταμάτης δήλωσε την υποστήριξή του στα σχέδια της διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Η και σημείωσε, πάντα με βάση τη σχετική ανακοίνωση, «ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την περίοδο της πανδημίας ενίσχυσε τα Κέντρα Πρόνοιας με επικουρικό προσωπικό και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν και ότι χαρακτήρισε «το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου ως ένα από τα στολίδια της χώρας και για την δουλειά που γίνεται και για την παράδοση που έχει».

                                                                                                                          

                                                                                                           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back