Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Επίσημη δέσμευση» και «δικαίωση» για στρατόπεδο Βελισσαρίου

Εικόνα του άρθρου «Επίσημη δέσμευση» και «δικαίωση» για στρατόπεδο Βελισσαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 18:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων «υποδέχεται με ικανοποίηση την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο» και εκτιμά ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί «μία επίσημη κυβερνητική δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο και μία δικαίωση για τη σημερινή δημοτική αρχή».

Στη σχετική ανακοίνωση, υπενθυμίζει ότι υπήρξε προ μηνών συνεργασία με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Δήμος και Περιφέρεια είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, όπως επισημαίνεται.

«Ελπίζουμε ότι μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού η διαδικασία θα επισπευστεί και η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Το στρατόπεδο Βελισσαρίου αποτελεί χώρο ζωτικής σημασίας για την πόλη και το λεκανοπέδιο και ελπίζουμε μία διεκδίκηση πολλών ετών να γίνει σύντομα πράξη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Η σχετικά αόριστη αυτή τοποθέτηση του Δημαρχείου δεν προσθέτει κάτι καινούριο στην όλη υπόθεση. Σε όλες τις ανακοινώσεις που είχαν βγει το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο, γινόταν λόγος για απόδοση του μεγαλύτερου τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Μάλιστα, γινόταν αναφορά και σε ένα «πρωτόκολλο συνεργασίας και συναντίληψης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back