Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμένει στη διάνοιξη της οδού Ρήγα Φεραίου

Εικόνα του άρθρου Επιμένει στη διάνοιξη της οδού Ρήγα Φεραίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2022, 13:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη διάνοιξη (της συνέχειας) της Ρήγας Φεραίου μέσα από την έκταση του παλαιού Χατζηκώστα επιμένει η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» ως μια λύση για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Το θέμα αυτό το είχε θέσει πριν από τρεις μήνες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επικείμενη (πότε;) πεζοδρόμηση της οδού Χατζηκώστα. Η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί δε ότι θα το μελετήσει.

Αυτή τη φορά, η παράταξη το επαναφέρει (μεταξύ άλλων) στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι βελτιστοποίησης του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή, η ανάγκη προώθησης με άμεση προτεραιότητα των διανοίξεων των καθέτων οδών προς την Ανεξαρτησίας (όπως π.χ. η Ρήγα Φεραίου), σύμφωνα και με τις μέχρι σήμερα εκπονηθείσες κυκλοφοριακές μελέτες, η αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και ο εμπλουτισμός τους με όλες τις σύγχρονες εξυπηρετήσεις καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης ανακατασκευής των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Η επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις της παράταξης στα όργανα του Δήμου «συνοδεύονται από προτάσεις που εδράζονται στις υφιστάμενες πολεοδομικές και κυκλοφοριακές μελέτες, ενώ βασίζονται και στις ανάγκες και τους προβληματισμούς που καταθέτουν οι πολίτες που κατοικούν ή και εργάζονται στην περιοχή».

Την κα Καλογιάννη συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Γκίζας, Βασίλης Κοσμάς και Στάθης Σιούτης όπως και τα μέλη της παράταξης Δέσποινα Ευτυχιάδου, Θέμης Παππάς και Ντίνος Παπαδόπουλος. Εκ μέρους του συλλόγου, παραβρέθηκαν η πρόεδρος Έλλη Κατσάνου, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Γούσης και το μέλος Δημήτρης Κατσάνος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back