ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ρώμα: Η δύσκολη συνέχεια της οδού

Εικόνα του άρθρου Ρώμα: Η δύσκολη συνέχεια της οδού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 17:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η οδός Ρώμα ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και καταλήγει στην οδό Ριζάρη. Θα έπρεπε όμως να φτάνει πιο… πέρα στην Καλούτσιανη, παράλληλα, μέχρι ενός σημείου, της οδού ΚΑ’ Φεβρουαρίου. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το σχέδιο πόλης των Ιωαννίνων.

Σημειωτέον ότι η διάνοιξη του τμήματος από την οδό Αιακιδών μέχρι την οδό Ριζάρη έγινε τη δεκαετία του 2000. 

Εν έτει 2021, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί τη συνέχεια της οδού Ρώμα, τη διάνοιξη τουλάχιστον ενός τμήματός της. «Θέλω να κάνω ειδική μνεία στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Ρώμα γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη συγκεκριμένη οδό. Το συγκεκριμένο έργο εκτιμώ ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή της Καλούτσιανης, μιας από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πόλης που όμως έχει μεγάλη ανάγκη από παρεμβάσεις αναβάθμισης» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος. Ο κ. Αρλέτος δεν αναφέρει ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο μερικά από αυτά φέρεται να συνδέονται και με αντιδράσεις κάποιων κατοίκων.

Η επιχείρηση «διάνοιξη της οδού Ρώμα» περιλαμβάνεται σε έργο που φέρει τον τίτλο «Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος περιοχής Καλούτσιανης- Κιάφας», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Το έργο αυτό που πήρε το πράσινο φως της δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, αφορά: κατασκευή τμήματος της οδού Γεωργίου Παπανικολάου στην Κιάφα, κατασκευή τμήματος της οδού Δία στην Κιάφα, κατασκευή τμήματος της οδού Ερμή Ευαγγελίδη στην Κιάφα και διάνοιξη τμήματος της οδού Ρώμα.

Η διάνοιξη τμήματος της οδού Ρώμα δεν θα συνοδευτεί προς το παρόν από υποδομές, όπως δίκτυο ομβρίων, ή διαμόρφωση όπως ασφαλτόστρωση και κατασκευή πεζοδρομίων. Πρόκειται απλώς για διάνοιξη.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε και τη δημοπράτηση άλλων δύο έργων: την «Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου» με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και την «Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Ανατολής» με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο περιλαμβάνει τη διάνοιξη οδού στην Πεδινή, εργασίες τσιμεντόστρωσης δρόμων στην Αμπελιά, εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής οδού στο Μπιζάνι, εργασίες βελτίωσης οδικών υποδομών στην Κοσμηρά, εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης οδού στο Ασβεστοχώρι, εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Κόντσικα και εργασίες ανακατασκευής οδών στην Μανωλιάσα.

Το δεύτερο έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις οδών και κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων και κατασκευή πεζοδρομίων στις Κοινότητες Μπάφρας, Νεοκαισάρειας και Ανατολής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back