ΗΠΕΙΡΟΣ

«Επικίνδυνη για το περιβάλλον η διοικούσα του ΓΕΩΤΕΕ»

Εικόνα του άρθρου «Επικίνδυνη για το περιβάλλον η διοικούσα του ΓΕΩΤΕΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2020, 16:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών Ηπείρου και ο εκπρόσωπός της στη διοικούσα επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων Δημήτρης Μπακόλας, με ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τη ΔΕ «επικίνδυνη για το περιβάλλον».

Αφορμή είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γεγονός ότι «η διοικούσα επιτροπή Ηπείρου –νήσων  του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου έχει παραπέμψει τη συζήτηση για την «έρευνα–εξόρυξη υδρογονανθράκων» με ευθύνη των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις καλένδες ενώ απέφυγε συνειδητά να τοποθετηθεί για το νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο της κυβέρνησης».

Η παράταξη σημειώνει ακόμα ότι «η φετινή ημέρα περιβάλλοντος τιμήθηκε από χιλιάδες διαδηλωτές  σε όλο τον κόσμο αλλά και από  συλλαλητήρια σε Γιάννενα,  Κέρκυρα και Λευκάδα. Βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της μαζικής βιομηχανικής κτηνοτροφίας, στην οποία διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξέλιξη πανδημιών , του συνωστισμού τεράστιων μαζών ανθρώπινου πληθυσμού σε περιορισμένους χώρους που δημιουργεί υγειονομικές βόμβες και της διαμόρφωσης τεράστιων τσιμεντουπόλεων με παντελή έλλειψη πράσινου και ελεύθερων δημόσιων χώρων με αποτέλεσμα να υπερσυσσωρεύονται ρύποι, λύματα και απορρίμματα που ο πλανήτης δεν μπορεί να τα αντέξει».

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και έρχεται να σημαδέψει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Η

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back