Η Αριστερή Πρωτοβουλία στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2018, 11:35

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών σε Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα, κατεβαίνει στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ στις 22 Απριλίου. Στην εκλογική της διακήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προσπαθούν να ξεπεράσουν τη κρίση τους ξαναμοιράζοντας τη πίτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών με τη συναίνεση και τη συνενοχή του ΓΕΩΤΕΕ ως σύμβουλο του κράτους». Συμπληρώνει δε ότι «όλα αυτά τα χρόνια η κλιμάκωση των αντιδραστικών αλλαγών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) και οι αναδιαρθρώσεις στο γεωργικό τομέα που συναποφασίζονται ή επιβάλλονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις-συγκυβερνήσεις, με την πλήρη συναίνεση της ‘νέας’ ΠΑΣΕΓΕΣ, της  ΣΑΣΟΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και όλων αυτών που δημιουργούν αυταπάτες για την ‘κοινωνική Ευρώπη των λαών’». Οι δυνάμεις που διαχειρίστηκαν τους συνεταιρισμούς προχώρησαν στη πλήρη ενσωμάτωση και διάβρωση της συνεταιριστικής ιδέας ως διαχειριστές των συνεταιρισμών.

Κλείνει τονίζοντας πως «η μαχητική λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιαγροτική, αντεργατική πολιτική κυβέρνησης –Ε.Ε-κεφαλαίου, η αποκάλυψη του αντιδραστικού ρόλου της συνδικαλιστικο- επιστημονικής γραφειοκρατείας που τη στηρίζει (βλ. ΓΕΩΤΕΕ) και η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος μπορούν να ανοίξουν έναν ελπιδοφόρο  δρόμο για την πρωτογενή παραγωγή του τόπου και την πραγματική αναβάθμιση του ρόλου μας σαν γεωτεχνικοί μέσα σε αυτή».  Οι υποψήφιοι και υποψήφιες είναι οι εξής:

Αλεξίου Φίλιππος (Άρτα), Βλάχος Κων/νος (Λευκάδα), Βρατσίστας Γεώργιος (Άρτα), Γεωργαλή Ευγενία (Ιωάννινα), Κώτσης Παναγιάτης (Ιωάννινα) Μαγκλάρας Παναγιώτης (Ιωάννινα), Μίνης Γεώργιος (Θεσπρωτία), Μπακόλας Δημήτρης (Ιωάννινα), Μουρεχίδης Ιωάννης (Ιωάννινα), Νάνος Βαγγέλης (Πρέβεζα) Παναγιωτίδης Αναστάσιος (Ιωάννινα), Πάνης Χαράλαμπος (Πρέβεζα), Παπαβλασοπούλου Ειρήνη (Άρτα), Φατούρος Νικόλαος (Πρέβεζα), Φωτιά Κωνσταντίνα(Άρτα), Χόβολος Θεόδωρος(Θεσπρωτία)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back