ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Επιφύλαξη» για το κλειστό ξιφασκίας

Εικόνα του άρθρου «Επιφύλαξη» για το κλειστό ξιφασκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2021, 18:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σενάριο της μεταφοράς του κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα, ώστε να γίνει το μεγαλύτερο κλειστό μπάσκετ της πόλης (και τρίτο κατά σειρά κλειστό γυμναστήριο), επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ήταν επιφυλακτικός αυτή τη φορά.

Αρχικά, ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας ότι όπως τους ενημέρωσε (αυτόν και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη), θα υπάρξουν εξελίξεις «τις επόμενες ημέρες» για την υλοποίηση της, εδώ και 15 μήνες, υπόσχεσής του.

Ο κ. Ελισάφ αυτή τη φορά ήταν προσεκτικός πάντως. Είπε ότι αυτός, υπολογίζει να υπάρξει απάντηση από το υπουργείο τις επόμενες εβδομάδες, και όχι μέρες, «γιατί οι μέρες των πολιτικών» είναι και κάπως… σχετικές.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τη συνάντηση στο υπουργείο, ζήτησε ξανά από τη δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και αν έχει εγκαταλειφτεί η ιδέα ενός καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου και προκρίνει τη λύση της μεταφοράς.

Έθεσε επίσης το θέμα της χωροθέτησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη θέση του Δήμου. «Καταλαβαίνουμε από τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά τη συνάντηση αυτή ότι εμμέσως πλην σαφώς καταλήξατε να υποστηρίζετε τη λύση της μεταφοράς ενός κλειστού γυμναστηρίου, έναντι της κατασκευής ενός καινούργιου» τόνισε και πρόσθεσε: «Ξεκαθαρίστε το λοιπόν κι ενώπιον του σώματος, γιατί σας ρωτάμε εδώ και καιρό ποια είναι η θέση σας και δεν έχετε δώσει σαφή απάντηση».

Στην πορεία των προ ημερησίας θεμάτων, ο σύμβουλος της παράταξης Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή Βλάσης Παπαχρήστος, εγκάλεσε το δήμαρχο για τις συνεννοήσεις για ένα θέμα, για το οποίο η πιο πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορά κάτι τελείως διαφορετικό, την κατασκευή καινούργιου κλειστού στον Βοτανικό.

Ο κ. Ελισάφ αντέδρασε με ένα τρόπο που συνηθίζει, όταν πιστεύει ότι δεν του απευθύνονται με τον «προσήκοντα σεβασμό» και εγκάλεσε με τη σειρά του τον κ. Παπαχρήστο ως αναιδή, λέγοντας ότι «μου ζήτησε να πάρω visa για να πάω να δω τον υπουργό».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το θέμα του Βοτανικού δεν υπάρχει πλέον «στο τραπέζι», καθότι η κυβέρνηση το έχει εγκαταλείψει. Έκανε μια νύξη για παλιότερες «επαμφοτερίζουσες» θέσεις του κ. Αυγενάκη και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ έτσι ξέρω να διαπραγματεύομαι» και πως σκοπός του είναι «να ανοίγει δρόμους» και όχι να τους κλείνει.

Και πάλι όμως, δήλωσε ότι κρατάει πάσα επιφύλαξη. Άλλωστε, ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστος…

Φαίνεται ωστόσο ότι ακόμα, απουσιάζει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός που να μπορεί να υποκαταστήσει, ακόμα και «σχέδια επί χάρτου» το πλάνο για τον Βοτανικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back