Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενότητα Πολιτών: «Η δημοτική αρχή έχει φάμπρικα αναθέσεων»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Η δημοτική αρχή έχει φάμπρικα αναθέσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 18:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα Πολιτών, με αφορμή τις αναθέσεις μελετών ύψους 141.600 ευρώ τις οποίες ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι έχει στήσει «φάμπρικα» που επιβαρύνει «τον προϋπολογισμό του Δήμου χωρίς φειδώ» όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι αυτά συμβαίνουν ενώ το ενεργειακό κόστος είναι στα ύψη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κάνει λόγο «λόγος για κίνδυνο στάσης των έργων που εκτελούνται στο Δήμο μας».

Κατηγορεί ακόμα τη δημοτική αρχή ότι απαξιώνει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και μοιράζει «αφειδώς σε εξωτερικούς συνεργάτες μελέτες, ‘ωριμάνσεις φακέλων’ και αμφιβόλου περιεχομένου συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών με απευθείας αναθέσεις, ξοδεύοντας χρήματα των δημοτών μας χωρίς ντροπή».

Επίσης, αναφέρει ότι αυτά συμβαίνουν ενώ έχουν αυξηθεί τα δημοτικά τέλη και επιβαρύνονται οι δημότες. «Αντί όμως να εργάζεται για την εξοικονόμηση πόρων και την προώθηση παρεμβάσεων που μπορούν να μειώσουν τις δαπάνες του δήμου, άρα και των δημοτών, νοιάζεται μόνο για το πως θα εξαντλήσεις όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους για να εγκρίνει όσες περισσότερες απευθείας αναθέσεις μπορεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ενότητα Πολιτών καταψήφισε τα θέματα στην Οικονομική Επιτροπή και «εξέφρασε για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκειά της για  τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα η σημερινή δημοτική αρχή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back