Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας κόμβος, τα κομμένα δέντρα και η «θυσία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 19:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αντίδρασή της για την κοπή των δέντρων και την εξαφάνιση ενός μικρού πράσινου πνεύμονα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων εκφράζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Η παράταξη αναφέρεται στην κοπή των δέντρων επί του μικρού πάρκου απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Στο σημείο αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών θα φτιάξει έναν μεγάλο κυκλικό κόμβο, για τον οποίο η παράταξη του Θωμά Μπέγκα έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο παρελθόν.

«Ενώ η δημοτική αρχή είχε κλειστά τα μάτια και τα αυτιά της στην άποψή της παράταξής μας ότι η κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου σε άμεση επαφή με την κεντρική πλατεία τίποτα δεν θα εξυπηρετήσει και το μόνο που θα καταφέρει είναι να ερημοποιήσει ένα κεντρικό σημείο της πόλης και να αποκόψει τη συνεχόμενη ροή των πεζών από τη Λεωφόρο Δωδώνης προς την πλατεία υπέρ της κυκλοφορίας των οχημάτων, σήμερα, στην έναρξη υλοποίησης του έργου του κυκλικού κόμβου, αντικρίσαμε το αποτρόπαιο θέμα της κοπής μακρόβιων δέντρων από έναν μικρό πράσινο πνεύμονα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν σε τέτοιες πολιτικές» αναφέρει.

Σημειώνει επίσης ότι «η δημοτική αρχή οφείλει να ενεργεί γνωρίζοντας ότι οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να γίνονται πιο φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι το αντίθετο».

Ο τίτλος της ανακοίνωσης της παράταξης είναι: «’Θυσία’ άνθρωποι και δέντρα για έναν κυκλικό κόμβο».

Για την κοπή των δέντρων, ανακοίνωση έχει βγάλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΣΧΟΛΙΑ
perastikos
Οι τρεις κυκλικοί κόμβοι που ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι δημοπρατήσεις τους (Κεντρική Πλατεία-Συνάντηση-Αεροδρόμιο/Δραγούμη) από όσα είχα πληροφορηθεί σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων, κάπου στο 2018... μελετήθηκαν και προτάθηκαν για ένταξη στα Ευρωποαϊκά Ταμεία (μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών), προ τριετίας-τετραετίας, τουλάχιστον! Πριν ακόμα γίνει δήμαρχος ο τωρινός! Όσο ήταν ακόμα ο παλιός! Οποία έκπληξη η τωρινή δυσανασχέτηση της παράταξης της μέγιστης αντιπολίτευσης! Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι η παράδοση της κακής ποιότητας σχεδιασμού και κατασκευής μεγάλων οδικών έργων στην πόλη αυτή.. Π.χ. η Ring Road... είναι ίσως ο μοναδικός ρινγ ροαδ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς διαχωριστική νησίδα! με μιάμισξ λωρίδα ανά ρεύμα. Και η θέαση του Τούνελ (Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας με περιφερειακή οδό, να προκαλεί κοψοχολιάσματα! Να μπαίνουν στα καλά καθούμενα στο αντίθετο ρεύμα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back