Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ηχητική έκθεση (μαζί με το κινητό σας)

Εικόνα του άρθρου Μια ηχητική έκθεση (μαζί με το κινητό σας)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2018, 14:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινάει και επίσημα σήμερα η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων (11-14 Οκτωβρίου), με πολλά δρώμενα να «τρέχουν». Ένα από αυτά είναι η περιπατητική ηχητική έκθεση Sonic Minds: Mnemonic Passages («Ηχέτης Νους και Μνήμης Πόλος»). Πρόκειται για μια μη-υλική έκθεση που καλεί σε έναν βιωματικό περίπατο ηχητικής περιπλάνησης με τη χρήση κινητών συσκευών. Η έκθεση εξερευνά τη σχέση του ήχου και της μνήμης ως συλλογικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα από την ηχητική τέχνη και την προφορική ιστορία.

Την ηχητική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η Λία Δήμου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Καραγεώργος, Haris Sahacic, Post Global Recordings, Shaan (Jovana Ivanac), Katalin Ladik, Kino Pleme, Masturbeator (Adrija Krivokapic), Donika Rudi, Oral History, Christopher King & Long Gone.

Για το όλο πρότζεκτ συνεργάστηκαν ο Παναγιώτης Τζόκας, παραγωγός ΕΡΤ και μέλος της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, και η Ανδρομάχη Μπούνα, διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Αφηγητές της ηχητικής έκθεσης είναι ο Θεόδωρος Γκέκας, ο Γιώργος Μακρίδης και ο Γιώργος Σιομπότης.

Για την ηχητική αυτή έκθεση, οι περιπατητές μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, κάνουν βόλτα στην πόλη. Η εφαρμογή εντοπίζει τη θέση του και διοχετεύει στην περιήγησή του ανάλογα ηχητικά τοπία και ήχους. Για τη βόλτα αυτή απαιτούνται smartphone ή tablet (iOS ή Android), ένα καλό ζευγάρι ακουστικών και τουλάχιστον 400MB ελεύθερου χώρου στη συσκευή για τη λήψη των απαιτούμενων ήχων. Και μια συμβουλή: Η βόλτα σας μπορεί να ξεκινήσει από το πάρκο Λιθαρίτσια.

Για περισσότερες οδηγίες όσον αφορά την εφαρμογή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back