Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα… τοπικό «Sundance»; Γιατί όχι;

Εικόνα του άρθρου Ένα… τοπικό «Sundance»; Γιατί όχι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2022, 17:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Zagori Fiction Days ξεκινάει σήμερα 14 Οκτωβρίου από τα Γιάννενα, για να μετακινηθεί τις επόμενες δύο μέρες στη Βίτσα, στην «Επέκεινα χώρα».

Σήμερα, η Παναγιώτα Μπαλοπούλου (από την Επέκεινα χώρα) και ο Κώστας Δεληγιάννης (Series Balkans) παρουσίασαν εν συντομία τις διαστάσεις και τους σκοπούς αυτού του, τρίτου τηλεοπτικού ραντεβού στη Βίτσα.

Ο κ. Δεληγιάννης παρουσίασε τη Series Balkans, έναν οργανισμό που αναζητάει και «μοχλεύει» τηλεοπτικές σειρές σε βαλκανικές χώρες. Μίλησε για τη συνεργασία με την «Επέκεινα χώρα», έναν «ομόλογο οργανισμό» όπως τον χαρακτήρισε, με τον οποίο βρέθηκαν κοινά σημεία και προχώρησε η συνεργασία για το «πρώτο φεστιβάλ τηλεοπτικών σειρών» στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και τους… μεταφορικούς «δρόμους» που ενώνουν χώρες και πολιτισμούς.

Η κα Μπαλοπούλου είπε ότι ένας στόχος είναι το «Sundance των τηλεοπτικών σειρών», κάνοντας μια αναλογία με το γνωστό φεστιβάλ κινηματογράφου που ξεκίνησε το ομώνυμα ίδρυμα (του Ρόμπερτ Ρέντφορντ) στο Πάρκ Σίτι της Γιούτα. «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα» τόνισε, αλλά το στοίχημα είναι ανοιχτό.

Στις 3 μέρες του Zagori Fiction Days θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο γιαννιώτης σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης, ο ελληνογάλλος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς (ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου), ο σέρβος παραγωγός Μπόμπαν Γέφτιτς, καθώς επίσης και στελέχη και παράγοντες εταιριών και φορέων παραγωγής κ.α.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του Zagori Fiction Days εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back