ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα πάρκο κλειστό λόγω ζημιών

Εικόνα του άρθρου Ένα πάρκο κλειστό λόγω ζημιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2018, 20:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην παραλίμνια περιοχή, στο τέλος της Ακτής Μιαούλη, το πάρκο ερμηνείας οικοσυστήματος της λίμνης, το οποίο είχε δημιουργήσει πριν από λίγα χρόνια μέσω ΕΣΠΑ ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων, είναι κλειστό λόγω ζημιών.

Από τους πιο δημοφιλείς «προορισμούς» μαθητών, μέσω σχολικών προγραμμάτων, το πάρκο αυτό φέτος δεν θα λειτουργήσει, όπως όλα δείχνουν. Στις υποδομές του, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν εκτεταμένες ζημιές. Η αποβάθρα καταστράφηκε, όπως και μια γέφυρα. Για λόγους ασφαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης αποφάσισε να το κλείσει. Ελλείψει δε πόρων, η επαναφορά του πάρκου στην αρχική του κατάσταση είναι προς το παρόν αδύνατη.

Πέρσι το καλοκαίρι, το πάρκο αυτό είχε ανoιχτές τις πύλες του με έναν σχετικά ανορθόδοξο τρόπο. «Παραβιάζοντας» την ουσία της ύπαρξης του πάρκου, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης, κατέστρεψε ένα κομμάτι της περίφραξης προκειμένου να γίνει… διαμπερές και να λειτουργήσει ως είσοδο και έξοδο των περιπατητών και των ποδηλατών που κινούνταν επί του άτυπου επιχωματωμένου πεζοδρομίου (στην άκρη των ιχθυολεκανών, απέναντι από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο). Από τότε είχε τεθεί ένα ζήτημα βιωσιμότητας του πάρκου ως πάρκου ερμηνείας του οικοσυστήματος, καθώς αντιμετωπίστηκε κυρίως ως χώρος διέλευσης. Οι βανδαλισμοί βέβαια που έγιναν στο πάρκο στις αρχές του καλοκαιριού, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, και το πάρκο ερμηνείας του οικοσυστήματος δεν… υπάρχει αλλά και η ασφαλής διέλευση των περιπατητών δεν υφίσταται. Όσο για το δεύτερο γεγονός, έρχεται να υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά ότι οι λύσεις σύνδεσης του παραλίμνιου πεζόδρομου πρέπει να μελετηθούν σοβαρά κι όχι πρόχειρα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back