Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 15-04-2019, 15:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «Πράσινο ταμείο» έδωσε το «πράσινο φως» (για να κάνουμε το τετριμμένο λογοπαίγνιο…) και θα συμβάλλει με 500.000 ευρώ στο συνολικού κόστους 900.000 ευρώ έργο για την ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά-Λακκωμάτων.  

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ανακοίνωσε την εξέλιξη σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή της δημοτικής αρχής για το πάρκο Κουραμπά - Λακκωμάτων δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί μέρος μια συνολικότερης παρέμβασης για  την αναβάθμιση μιας πυκνοδομημένης περιοχής της πόλης. Με σχέδιο, όραμα και προοπτική παρεμβαίνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση κάθε γειτονιάς αλλά και των δημόσιων χώρων του Δήμου μας. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση για το καλό όλων των δημοτών».

Τι θα αλλάξει στο πάρκο:

Πάρκο Μολοσσών

Οριοθετημένο πάρκο σκύλων: Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο. Θα αποτελέσει τον πρώτο οριοθετημένο χώρο για σκύλους στην πόλη, μια χρήση η οποία κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και αναμένεται να προσελκύει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων στο χώρο.

Υπαίθριο καθιστικό: Η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού με φυσικό υλικό (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης από τις νεαρότερες ηλικίες θεωρείται πως θα αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή του πάρκου και θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του χώρου.

Μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο: Ένας μικρός χώρος αναψυκτήριου  μέσα σε πράσινο είναι μια χρήση που αυτή τη στιγμή απουσιάζει.

Υπαίθριο αμφιθέατρο: Η χωροθέτηση της χρήσης αυτής κρίνεται ενισχυτική για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Συνδέσεις:

-Επί της οδού Μολοσσών προτείνεται: η κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και η κατασκευή περίφραξης στη θέση του με διαπλάτυνση της υφιστάμενης εισόδου, καθώς αυτή είναι περιορισμένη και μοναδική και αποκόπτει λειτουργικά το πάρκο από τη γειτονική περιοχή των Λακκωμάτων.

-Αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με την άνω περιοχή, δηλαδή το χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.

Πάρκο Κουραμπά

Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς

Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης

Ανακοινώσεις για το θέμα πρόσθεσαν τόσο ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας, όσο και ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Λιόντος, στους τομείς ευθύνης των οποίων επιμερίζονται οι διαδικασίες.

Ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι «κανένα έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς σχεδιασμό και σοβαρή προετοιμασία. Κανένα έργο δεν ανήκει στην εκάστοτε δημοτική αρχή καθώς ο μόνος τελικός δικαιούχος είναι η πόλη μας» και πως «το ποιος θα ‘κόψει την κορδέλα’ είναι ήσσονος σημασίας και αφήνουμε να ασχοληθούν με αυτό όσοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αντιληφθούν πως μια πόλη γίνεται σύγχρονη και ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς».

Ο δε κ. Λιόντος πρόσθεσε πως «σε μια ιστορική περιοχή για τα Γιάννενα ερχόμαστε να παρέμβουμε σε ένα δημόσιο χώρο που για χρόνια ήταν παραμελημένος. Θυμίζω ότι πριν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε μια άλλη μεγάλη παρέμβαση ύψους 600.000 ευρώ που αφορούσε 2,5 χιλιόμετρα ασφάλτου και περιελάμβανε τις οδούς Αιακιδών, Ριζάρη, Μολοσσών, Αγ. Κοσμά και ΚΑ Φεβρουαρίου».

200 λέξεις απομένουν.
 • Αθηνά
  Αθηνά
  Η κατεδάφιση του υφιστάμενου τοίχου για ποιο λόγο; Δεν υπάρχει κανένας πραγματικά!Πρόκειται για έναν τοίχο καλοφτιαγμένο ο οποίος χαρακτηρίζει αισθητικά το πάρκο αυτό όπως και όλες οι πέτρινες κατασκευές εσωτερικά του. Ένα αρμολόγημα θα ήταν αρκετό και οικονομικότερο. Ο νέος τοίχος πάρα πολύ δύσκολα θα ήταν το ίδιο ωραίος με τον υφιστάμενο.
  200 λέξεις απομένουν.
 • Μαρκ
  Μαρκ
  900.000 ευρώ (!!) απλά για μία μελέτη;;;; Τελικά περισσευει πολύ χρήμα στο δημοτικό ταμείο μάλλον. Πολύ υψηλό ποσό. Δεν θα σχεδιάσουν και Στάδιο οι μελετητές, ένα όχι και τόσο μεγάλο πάρκο θα είναι απλώς. Όπως και να έχει, χρειάζεται η παρέμβαση. Ήταν παρατημένο το μέρος αρκετά χρόνια.
  200 λέξεις απομένουν.
  • Γιώργος Τσαντίκος
   Γιώργος Τσαντίκος
   εκ παραδρομής γράφτηκε το περί μελέτης. 900.000 κοστίζει όλο το έργο
   200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα