Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 24-01-2022, 21:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα περί "γενικής αργίας" (όπως αυτά εννοούνται πια και όπως τα μετέδωσε πριν από δύο ώρες πριν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ) και της "κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας" (sic) δεν αφορούν όλες τις περιοχές της Ελλάδας. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στην έκτακτη ενημέρωση, ανέφερε ότι κηρύσσεται "κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας" στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας. 

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό. Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση - δημόσια και  ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί,  τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής  απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης  ημερήσιας Φροντίδας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus