ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός ΔΗΠΕΘΙ και παράταξης για την ειρωνεία των καταγγελιών παρενόχλησης

Εικόνα του άρθρου Εκτός ΔΗΠΕΘΙ και παράταξης για την ειρωνεία των καταγγελιών παρενόχλησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2021, 01:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ο Κωνσταντίνος Ρώσσης, αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, παραιτήθηκε. 


Ο κ. Ρώσσης με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ, δημόσια αναγνώσιμη, ειρωνεύτηκε τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και περιστατικά κακοποίησης που καταγγέλονται τελευταία στο χώρο του θεάτρου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανασκευάσει, αφού δέχθηκε έντονη κριτική και τελικά, η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΙ «αποδέχθηκε την παραίτησή του», χωρίς να διευκρινίζεται πάντως αν τη ζήτησε.

Επίσης, η παράταξη Γιάννενα Τώρα ανακοίνωσε ότι ο κ. Ρώσσης «υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από μέλος της παράταξης όσο και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΙ» και πήρε αποστάσεις από τις αναρτήσεις του.

«Αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η παράταξη 'Γιάννενα Τώρα' δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις. Ως μια παράταξη ενεργών πολιτών που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ιωαννιτών, πάντα θα προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα. Μένοντας πιστοί στις αρχές μας, είμαστε και θα είμαστε κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σε όσους έχουν βιώσει βία, κακοποίηση και εκμετάλλευση» σημειώνει.

Μέχρι στιγμής, η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει δημόσια θέση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back