Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Εκστρατεία» για το αγροδιατροφικό πάρκο

Εικόνα του άρθρου «Εκστρατεία» για το αγροδιατροφικό πάρκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2020, 22:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Mε μοναδικό θέμα συζήτησης την άμεση λειτουργία του Αγροδιατροφικού Πάρκου Ηπείρου με έδρα την Άρτα, συνεδρίασε Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Στην συνεδρίαση μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, παρευρέθηκαν είτε με φυσική παρουσία, είτε επιστολικά, είτε με τηλεδιάσκεψη πολιτικοί και συλλογικοί φορείς της Άρτας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «διεκδικούμε το αυτονόητο αυτό που μας αναλογεί μέσα στην Ήπειρο» και πως «εκεί που υπάρχει η εκπαίδευση, εκεί πρέπει να υπάρχουν και δομές που την συνδέουν με την παραγωγική διαδικασία. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.  Το ‘λίγο από εδώ και το λίγο παραπέρα’ δεν βοηθάει».

Ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του πάρκου και στις 25 Αυγούστου που συνεδριάζει η σύγκλητος ξανά,  να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Εκ μέρους του πανεπιστημίου, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο δεν φανταζόμουν πως θα να κατέληγε», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει η χωροθέτηση και να βρεθεί και χρηματοδότηση.

«Τα οικονομικά του πανεπιστήμιου είναι περιορισμένα» ξεκαθάρισε.

Σημειωτέον ότι η ίδρυση του πάρκου περιλαμβάνεται μεν στο νόμο Γαβρόγλου, ωστόσο η νυν ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν δείχνει ιδιαίτερη θέρμη να εφαρμόσει πτυχές του. Τουναντίον, σταδιακά τον «ξηλώνει» και παραπέμπει στο απώτερο μέλλον την όποια εφαρμογή του.

Το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε το πανεπιστήμιο να κάνει τις σχετικές ενέργειες και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ίδρυσης του πάρκου, στους Κωστακιούς Άρτας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής. Επίσης αποφασίστηκε ο δήμαρχος, οι βουλευτές, ο πρύτανης, η κοσμήτορας και το Επιμελητήριο, να επισκεφτούν τους υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για να βρεθεί στήριξη και χρηματοδότηση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back