Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 2-10-2022, 19:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διακρίσεις για γιαννιώτικες ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 που έγιναν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Future Innovators Junior (έως 15 ετών) διαγωνίστηκε η ομάδα HospiFood, με τους μαθητές: Ιάσονα Αθανασίου (2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης) και Μιχάλη Θώμο (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής), που κατέλαβε τη 2η θέση, παρουσιάζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ βοηθό για τη σίτιση ασθενών σε νοσοκομεία.

Στην ίδια κατηγορία διαγωνίστηκαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων Γεώργιος Κολιός και Τηλέμαχος-Δημήτριος Παπανδρέου με την ομάδα AVRA που κατέλαβε την 3η θέση, παρουσιάζοντας ένα ευφυή ρομπότ αναγνώρισης διαδρομών και διάσωσης ορειβατών. Προπονητής των δυο ομάδων ο εκπαιδευτικός του STEM Education Epirus Θεοχάρης Γκέκας.    

Στην πιο απαιτητική κατηγορία των παγκόσμιων διαγωνισμών, Future Engineers (έως 19 ετών) αυτόνομης οδήγησης οχημάτων με Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, ξεχώρισαν δύο γιαννιώτικες ομάδες. Η ομάδα Rockets, όπου κατέλαβε την 4η θέση,  με τους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Δημήτρη Παπαστεφάνου και Γιώργο Σταύρου, καθώς και τον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων  Θεόδωρο Εφαπλωματά.

Την 8η θέση κατέλαβαν οι διαγωνισθέντες μαθητές Μανόλης Κούρος (Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής) και Παύλος Κουτσαβέλης (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής) με την ομάδα ZosiMinds II. Προπονητής και καθοδηγητής στην προσπάθεια των δύο ομάδων ήταν ο Δημήτρης Κράββαρης επιστημονικός υπεύθυνος του STEM Education Epirus.

Ο κ. Κράββαρης, ως οργανωτικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Ηπείρου, απευθύνει «συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς που επενδύουν στην εκπαίδευση STEM».


* Στη φωτό: η ομάδα HospiFood

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα