Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκαν οικισμοί στις Κεχριές Κορινθίας

Εικόνα του άρθρου Εκκενώθηκαν οικισμοί στις Κεχριές Κορινθίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2020, 10:53
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Επίσης, έχουν εκκενωθεί προλητπικά οι οικισμοί Γαλατάκι, Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Αλαμάνο.

Σε 57 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από την περασμένη Τρίτη Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 19:00, έως την ίδια ώρα χτες Τετάρτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 749 πυροσβέστες με 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3