ΕΛΛΑΔΑ

Νέες πυρκαγιές σε Μαγνησία και Λαμία. Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα

Εικόνα του άρθρου Νέες πυρκαγιές σε Μαγνησία και Λαμία. Μαίνεται η φωτιά στην Κέρκυρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2023, 20:45
ΕΛΛΑΔΑ

Σε τρεις περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης.

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό.

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.


Έξω από την πόλη της Λαμίας

Πυρκαγιά ξέσπασε στη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ εκκενώθηκε και οικισμός. Η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις καθώς ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την οδήγησαν ανατολικά πλησιάζοντας σπίτια.

Άμεσα αποφασίστηκε η εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή Αφανού. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.


Στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα, σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.


Στη Ρόδο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή της νότιας Ρόδου και των Απολλώνων δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί συνεπικουρούμενες από εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων ενώ νέο μέτωπο με αναζωπύρωση δημιουργήθηκε πριν  από λίγο και σε περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα απ' όπου  ξεκίνησε η φωτιά πριν από εννέα μέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Πολιτική Προστασία



ΣΧΟΛΙΑ
nursing home for sale
County South Business Brokers provides commercial real estate & business brokerage services. Visit us to check for business listings today! https://countysouth.biz/buyers-and-sellers/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back