Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 28-10-2021, 18:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωματική εκδήλωση στην εθνική παλιγγενεσία ετοιμάζει το Πνευματικό Κέντρο, με το ποίημα της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου με τίτλο «Ο Έλληνας», την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 19.30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Συνδιοργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων Θανάση Γκότοβου με θέμα «Η διαχρονικότητα του Έλληνα στην ποιητική δημιουργία της Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου», ομιλία του φιλολόγου, συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή, Σπύρου Εργολάβου, με θέμα «Ποιητική ενατένιση του ελληνισμού και της διαχρονικής προσφοράς του».

Επίσης, θα μιλήσει η ίδια η κα Τζιάλλα-Μάντζιου με θέμα «Σκέψεις για τον Έλληνα». Την πρώτη ενότητα θα απαγγείλει ο παιδαγωγός Στέφανος Κωλέττας στα αρχαία ελληνικά και στα νέα ελληνικά θα απαγγείλει όλο το ποίημα ο Βασίλης Γουργούλης. Επίσης, θα παρουσιαστεί το μελοποιημένο ποίημα της κας Τζιάλλα-Μάντζιου «Η Χώρα μου», σε μουσική του Γιώργου Χλίτσιου, ερμηνεία του Αχιλλέα Φρέστα και στο πιάνο, τη Δήμητρα Ηγουμενίδη.

Συντονίζει η Φωτεινή Κοτσιάφτη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus