ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2021, 00:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι εκδηλώσεις που θα γίνουν από 5 έως 11 Ιουλίου στα Γιάννενα, όπως τουλάχιστον έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

5 Ιουλίου

Θέατρο: «Ιστορία χωρίς όνομα»

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα», που αφορά τον θυελλώδη έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, ανεβαίνει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 21.15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον Φρόντζο.

Πρωταγωνιστεί ο Τάσος Νούσιας στο ρόλο του Δραγούμη και μαζί του παίζουν η Μπέτυ Λιβανού και η Μαρία Παπαφωτίου, σε δύο διαφορετικούς ηλικιακά ρόλους της Δέλτα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18€, Μειωμένο: 15€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων: ARTINFO.GR, VIVA.GR, Tickets Ioannina ( K. Κατσάρη 11), Rock Shop (Οπλαρχηγού Πουτέτση 1Α) , Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης ( Πυρσινέλλα 11). Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 9213310.

Θερινό σινεμά: «Ο άνθρωπος του νερού»

Την ταινία «Ο Άνθρωπος του Νερού» (2018) σε σκηνοθεσία Όντρεϊ Χαβέλκα θα προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Η ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μουσικό αφιέρωμα στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Ένα μουσικό αφιέρωμα σε γυναίκες δημιουργούς με τίτλο «Επίσημες αγαπημένες», παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 21:30.

Στο αφιέρωμα θα παρουσιαστούν συνθέσεις της Ελένης Καραΐνδρου, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, της Χ. Αλεξίου, της Ελ. Ζιώγα, κ.ά.

Ερμηνεύουν: Ανθή Σταύρου, τραγούδι, Γιάννης Μάνος, κλασική/ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι, Αναστασία Σταύρου, πιάνο, Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο.

Η ίδια εκδήλωση θα γίνει και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αλλά και την Τρίτη 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

7 Ιουλίου

«Οι δρόμοι της φωτιάς» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 21:00, ειδική επετειακή προβολή της βρετανικής δραματικής ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς», 40 χρόνια μετά τη δημιουργία της, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο βρετανών δρομέων, οι οποίοι κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1924. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Αφιέρωμα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 21:30. 

Μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Στο πιάνο συνοδεύει η Γεωργία Αναστάση και στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση. Αποσπάσματα από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα διαβάσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, τέως διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

8 Ιουλίου

Θερινό σινεμά: «Η Λησταρχίνα»

Την κλασική ταινία «Η Λησταρχίνα» (Cat Ballou) προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στις 21:30, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Η «Λησταρχίνα» είναι ταινία γουέστερν του 1965 στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζέιν Φόντα, ο Λι Μάρβιν (πήρε και το Όσκαρ για αυτόν τον ρόλο του) κ.ά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Oι Δε Luckies στο Πορτραίτο

Οι Δε Luckies παίζουν την Πέμπτη 8 Ιουλίου στην αυλή του Θυμωμένου Πορτραίτου, με το acoustic project τους Rockin in Silence. Ώρα έναρξης: 21:00, είσοδος: 5 ευρώ. Λόγω των περιοριστικών μέτρων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο: 26510 68550

«Χιονάτη» στον Φρόντζο

Μια διασκευή στο παραμύθι της Χιονάτης παρουσιάζει την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο θέατρο της ΕΗΜ στον Φρόντζο η Αrt muppets production , σε σκηνοθεσία του Άρη Αρμάου. Ώρα έναρξης, 21:00, προπώληση εισιτηρίων 7 ευρώ viva.gr και ticketsioannina. Τιμή εισιτηρίου ταμείο: 8 ευρώ, τηλ. Κρατήσεων 6949160175.

9 Ιουλίου

«Ο Επιτάφιος Λόγος του Περικλή» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Η παράσταση «Ο Επιτάφιος Λόγος του Περικλή» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και με ερμηνεύτρια την Ηωάννα Σπανού ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στις 19:30.

Αμέσως μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει η προβολή σε γιγαντοοθόνη της μαγνητοσκοπημένης παράστασης «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη.

Την εκδήλωση αυτή διοργανώνουν η Πνευματική Κίνηση «Η αρχαία Δωδώνη», το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πώς θα γίνεται η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651083940. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

9, 10 και 11 Ιουλίου

«Νότες Χαράς» με την Μπαντίνα της Φιλαρμονικής

«Νότες Χαράς» είναι ο τίτλος των συναυλιών που θα δώσει η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στις 21:30, στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, στην Ανατολή.

Στις 10 Ιουλίου, στις 20:00, η Μπαντίνα θα εμφανιστεί στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Και η τρίτη συναυλία θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 20:00, στο Σταυράκι. Τη μουσική διεύθυνση της Μπαντίνας έχει ο Χρήστος Γεωργάνος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

11 Ιουλίου

Παιδικό θέατρο: «Το όνειρο του σκιάχτρου»

Την παιδική θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα θα παρουσιάζουν οι Ναταλία Δραγούμη και Μέμος Μπεγνής, στις 11 Ιουλίου, στις 21:15, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Χρύσα Κλούβα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Καλίτσογλου, Γιάννης Παπαθανασίου.

Τιμές εισιτηρίου 9€ στην προπώληση (12€ στο ταμείο), στο Viva.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back