Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: πρώτος κύκλος εκδηλώσεων

Εικόνα του άρθρου Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: πρώτος κύκλος εκδηλώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2021, 12:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη τιμά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και συνεχίζονται μέχρι και το τέλος του 2022.

Ο πρώτος κύκλος του αφιερώματος περιλαμβάνει πέντε εκδηλώσεις.

 Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Τα διαλεχτά» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με τη Δέσποινα Στεφανίδου στο τραγούδι και στο πιάνο.

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στην καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα παρουσιαστεί  η  «Κατάσταση Πολιορκίας» σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη. Θα συμμετέχει Μουσικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Θα ερμηνεύσουν η Μπέττυ Χαρλαύτη κι ο Κώστας Θωμαΐδης. Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Χλίτσιος.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την  «Όμορφη πόλη... φωνές μουσικές».

Την Κυριακή 12  Δεκεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» θα ερμηνευτούν τα έργα «Επιφάνια» και «Μυθιστόρημα» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και Romancero Gitano» σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και ελληνική απόδοση του Οδυσσέα Ελύτη. Σολίστ η  Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι και μαζί της η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης στα πνευστά.

Ο πρώτος κύκλος του αφιερώματος στον Μίκη Θεοδωράκη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στις 21:00, όπου θα παρουσιαστούν  «Τα Λυρικά» σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Θα συμμετέχουν η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο, ο Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο-σαξόφωνο και ενορχήστρωση, και ο Αχιλλέας Φρέστας στο τραγούδι. Αποσπάσματα από την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη θα διαβάσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μαρία Στρατσάνη. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back