Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση με έργα της Θ. Ασπρογενίδου

Εικόνα του άρθρου Έκθεση με έργα της Θ. Ασπρογενίδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2022, 16:36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ίδρυμα Γκανή παρουσιάζει έκθεση με έργα της Θεοδώρας Ασπρογενίδου. «Τα έργα της ανήκουν στην υπερχρονική κατηγορία των γραμμικών (linear) έργων τέχνης , έννοια που πρωτοδιατύπωσε ο Ελβετός ιστορικός τέχνης Heinrich Wölfflin(1864-1945)» αναφέρει το ίδρυμα στη συνοδευτική ανακοίνωση. «Ανήκουν στην ίδια χορεία   τέχνης  με  τα  βυζαντινά σμάλτα και με τα διακοσμητικά επίτιτλα , ιδίως της κομνήνειας περιόδου και με τη δυτική μεσαιωνική τέχνη, κυρίως την  μεροβίγγεια  τέχνη  και την τέχνη των καρολίγγειων χειρογράφων και , ακόμη , με την κέλτικη τέχνη , αλλά και την αραβική και την ιρανική και , τέλος , με την ινδική τέχνη των mandala»συμπληρώνει.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 μέχρι 27 Οκτωβρίου 2022 στην οδό Σούτσου 26  Τηλέφωνο:2651036517 Email: idrymagani@gmail.com. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ  - Τετάρτη 6.00μμ – 9.00μμ.

Η  Ασπρογενίδου γεννήθηκε  στα  Γιάννενα, σπούδασε  στην  Ανώτατη  Σχολή  Καλών  Τεχνών Αθήνας  με   δασκάλους   τους    Μυταρά, Τέτση, Μόραλη, Γεωργίου.  Έχει   παρουσιάσει   έργα   της   σε τρείς ατομικές   εκθέσεις   και   πολλές   ομαδικές. Έργα   της   βρίσκονται   σε   ιδιωτικές   συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back