ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο νέες εκθέσεις στο Ίδρυμα Γκανή

Εικόνα του άρθρου Δύο νέες εκθέσεις στο Ίδρυμα Γκανή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2023, 16:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο εκθέσεις θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο στον χώρο του το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή (Σούτσου 26, Ιωάννινα).

Η μία είναι η έκθεση χαρακτικής της Αγαθής Παππά με τίτλο «Φύσης αποτυπώματα» και η άλλη η έκθεση κεραμικής και ζωγραφικής της Μαρίας Λιτσοπούλου «Πηλός και χρώμα».

Η Αγαθή Παππά γεννήθηκε στα Γιάννενα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρακολούθησε για πέντε χρόνια μαθήματα Βυζαντινής αγιογραφίας. Αποφοίτησε ως περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροχημεία και στις Βιολογικές Καλλιέργειες από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η δουλειά με τίτλο «Φύσης αποτυπώματα», αποτελείται από μια σειρά χαρακτικών (έγχρωμες ξυλογραφίες και μονοτυπίες), όπου έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες μέθοδοι χαρακτικής, συνδυασμοί τεχνικών καθώς και συνδυασμός χαρακτικής με ζωγραφική.

H Mαρία Λιτσοπούλου γεννήθηκε στα Γιάννενα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Περούτζια, όπως και σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Ρώμη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις. Έχει διδάξει ζωγραφική στα εικαστικά εργαστήρια Ιωαννίνων και Κόνιτσας και σκηνογραφία στο εικαστικό εργαστήρι Πειραιά. Έχει αναλάβει τη σκηνογραφία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Διάρκεια εκθέσεων: 1-29 Μαρτίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ και Τετάρτη 6.00μμ έως 9.00μμ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back