Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 16-09-2018, 22:35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από το Πέραμα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Περίπου 400 δρομείς κάθε ηλικίας, τα περισσότερα παιδιά, πήραν μέρος στα 1,5 και 3,5 χιλιόμετρα που οργάνωσαν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η Limni, με τη συνδρομή του χορηγού του αγώνα Σπηλαίου Περάματος και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος «Το Σπήλαιο», του Αθλητικού Ομίλου Προοδευτική Περάματος και της Δημοτικής Κοινότητας Περάματος.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από το παραλίμνιο πάρκο στο Πέραμα και ο αγώνας συνεχίστηκε στους δρόμους του Περάματος, με τερματισμό στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου».

Κάπως έτσι, έγινε η εισαγωγή στην εβδομάδα εκδηλώσεων του Γύρου της Λίμνης, που φέτος, εκτός από τον κυρίως αγώνα, έχει μια σειρά διοργανώσεις διαφόρων ειδών, που φιλοδοξούν να αναδείξουν πολλά σημεία των Ιωαννίνων.

Στα 1.500 μ., πρώτος στην κατηγορία αγοριών αναδείχθηκε ο Δημήτρης Χήρας (ΑΓΣΙ), δεύτερος ο Λάμπρος Κωστακίτσης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Μανούσης (Α.Ο. Ποσειδών). Στα κορίτσια, πρώτες έκοψαν το νήμα οι Χρύσα Ανδρούτσου και Αγγελική Μεντή (ΑΓΣΙ), δεύτερη τερμάτισε η Μαριλένα Σμπόνια (ΑΓΣΙ) και τρίτη η Άννα Βασδέκη από το Πέραμα.

Στα 3.500 μ., πρώτος στα αγόρια ήταν ο Νέστωρ Κολιός (ΑΓΣΙ), δεύτερος ο Ορφέας Ιωάννου (ΑΓΣΙ) και τρίτος ο Πέτρος Λώλης (ΕΚΑ Δωδώνη). Στα κορίτσια, πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα, δεύτερη η Νικολέτα Μάκου (ΑΓΣΙ) και τρίτη η Ελισάβετ Σκανδάλη (ΑΓΣΙ).

Τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες έκαναν ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, ο πρόεδρος του ΑΟ Προοδευτική Περάματος Κώστας Παύλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος «Το Σπήλαιο» Παύλος Τσιρώνης και η εκπρόσωπος της ΒΙΚΟΣ ΑΕ, μεγάλου χορηγού του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, Έλενα Χρυσοβιτσινού.

Παράλληλα, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας που πλέον κατοικοεδρεύει στο Πέραμα, οργάνωσε βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη βιοποικιλότητα της λίμνης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Επίσης, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη του Φορέα διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο παραλίμνιο πάρκο Περάματος βρέθηκε και το Followgreen , η πρώτη διαδραστική πλατφόρμα, που ενώνει τον δήμο με τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αντωνίου έδινε πληροφορίες και διένειμε ενημερωτικό υλικό για το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Followgreen με επιβράβευση των πολιτών.200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα