Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελική παρέμβαση για τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2020, 20:47
ΕΛΛΑΔΑ

Την παρέμβαση της εισαγγελέως προκάλεσαν οι καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκαν στα χθεσινά φύλλα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την μη ακριβή καταγραφή και αποτύπωση των θετικών στον ιό, με ανάλογες επιδράσεις στην ομάδα των επιστημόνων και στην Πολιτική Προστασία που λαμβάνουν αποφάσεις αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο. Μία εκ των δύο εφημερίδων υποστήριζε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ιδιωτική εταιρία.

Η έρευνα ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τα δύο έντυπα, τόσο η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, όσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσαν τα επίμαχα δημοσιεύματα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επίσης διαβάστε: 

Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις ξανά ο ΕΟΔΥ 

Τι αναφέρει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού για τις καταγραφές του ΕΟΔΥ

Στο στόχαστρο ο ΕΟΔΥ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back